srzh-CNenfrdeitjaru
субота, април 20, 2024
Чланци поређани по датуму: август 2017

Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, 30. августа су у оквиру летње кампање организовали акцију добровољног давања крви. Акција, на којој је прикупљено 32 јединице крви, организована je у трансфузиолошком аутобусу, који је био постављен поред ресторана „Путник“. Прикупљене резерве крви биће коришћене за потребе лечења болесника на клиникама и здравственим установама у Београду.

 

- Градска општина Костолац већ годинама уназад пружа подршку акцијама добровољног давалаштва крви. Потрудићемо се да до краја године организујемо још неколико акција како бисмо задржали статус једне од најхуманијих општина у Србији. Костолац је увек био познат по хуманости и трудићемо се да ту традицију наставимо – рекао је председник Градске општине Костолац, Иван Савић захваливши се свим хуманим суграђанима који су се у великом броју одазвали овој акцији и који су својим несебичним доприносом даривали крв онима којима је најпотребнија.

 

Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац је истакао да је ово ванредна акција добровољног давања крви за потребе грађана Републике Србије, града Пожаревца и Градске општине Костолац, који се лече или опорављају на клиникама у Београду.

 

- Желео бих овом приликом да се захвалим председнику Градске општине Костолац, Ивану Савићу на великој подршци као промотеру акције, али и као добровољном даваоцу крви“ – рекао је Обрадовић истакавши да је костолачка општина према резултатима за првих шест месеци ушла у пет најхуманијих општина, захваљујући великом броју давалаца крви у односу на укупан број становника.

 

Миле Машковић из Института за трансфузију крви изразио је захвалност Црвеном крсту Пожаревац и председнику Градске општине Костолац, јер су им омогућили да организују ванредну акцију давања крви.

Објављено у Вести

Инфраструктурни радови на територији Градске општине Костолац су интензивирани и ради се равномерно како у градској средини тако и на подручју припадајућих Месних заједница.Будући да се истовремено ради на неколико локација, тим поводом председник Градске општине Костолац Иван Савић са сарадницима свакодневно обилази радове и разговара и са извођачима радова и са представницима Месних заједница.

 

3

 

 “Тренутно су у фази завршетка радови на асфалтирању улице Васе Пелагића у дужини од 350 метара и ширине 3,5 метра. Инвеститор је град Пожаревац, а извођач радова Предузеће за путеве Пожаревац“. Како је рекао председник Савић, вредност инвестиције је око 4 милиона динара. „Иначе, што се тиче инфраструктурних радова, надам се да ћемо већ у септембру расписати Јавну набавку за израду друге фазе Пројекта топлификације насеља Острово“.-рекао је Савић.

 

4

 

Председник савета МЗ Острово Ђура Радић изразио је велику захвалност граду Пожаревцу и Градској општини Костолац , јер су препознали потребе грађана и изашли у сусрет њиховим захтевима. 

Објављено у Вести
недеља, 27 август 2017 15:25

Адаптација ОШ „Јован Цвијић“

Радови на адаптацији и санацији Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу су у току. Тим поводом, школу су обишли Митар Караџић, градски менаџер, Весна Пејић, чланица Већа задужена за ресор просвете, затим Саша Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац, као и надзор градске управе и надзор Владине канцеларије за јавна улагања.

 

5

 

Граду Пожаревцу владина канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила је финансирање ове инвестиције са 81 милион динара. У школи се ради комплетна обнова тоалета, лед расвета, подови, гелендери, паркет у сали, рампе за особе са инвалидитетом са обе стране школе, видео надзор, противпожарна заштита и нова фасада, рекао је присутнима директор школе Серџо Крстаноски и додао да се обнова школе у Костолцу ради преко Програма обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите.

 

Према уговору о регулисању међусобних обавеза, који је су Град и владина канцеларија потписали почетком јуна, између осталог је предвиђено да Град буде носилац инвестиције. Пројектна вредност санације и адаптације школе износи 81.710.114,63 динара, а плаћања за изведене радове требало би да се врши преко Владине Канцеларије на рачун извођача. Очекује се да ће сви радови бити готови до краја октобра, а у међувремену, по речима директора Крстаноског, настава ће се одвијати у законским оквирима.

Објављено у Вести

У селу Стари Костолац завршено је асфалтирање пута у дужини од 1210 метара, инвестиција је вредна 10,8милиона динара, а средства је обезбедио град Пожаревац. Извођач радова је Предузеће за путеве Пожаревац. Тим поводом Месну заједницу Стари Костолац обишли су градоначелник, Бане Спасовић и председник Градске општине Костолац, Иван Савић,са сарадницима.

Као што смо и обећали становницима Градске општине Костолац и мештанима Села Костолац, да ћемо у овој години наставити изградњу пута кроз само насеље, то смо и урадилирекао је председник Градске Општине Костолац Иван Савић, најавивши окупљеним представницима МЗ и новинарима наставак радова у Старом Костолцу, који ће се спроводити у сарадњи са Јавним предузећем „Електропривреда Србије“.

Савић је нагласио да је то само један од сегмената који се ради и који ће се радити на територији Градске општине Костолац, истичући да је пракса и у прошлости била да се у свим месним заједницама равномерно ради путна и остала инфраструктура и додао да су радови на асфалтирању две улице у Кленовнику завршени  и да је њихова вредност осам милиона динара. У току су и радови у селу Острово, у вредности од четири милиона динара, а у Петки ће се ускоро почети са радовима.

 

20799079 10212207327771113 519253418554976660 n

 

Градски менаџер Митар Караџић, истакао је да су радови завршени у предвиђеном року:

Поред асфалтирања пута сређене су риголе и одвођење атмосферских вода, а у току године у плану је потписивање уговора са ЕПС-ом и покретање јавне набавке, како би се урадили тротоари дуж ове улице. Такође у плану је да се до уласка у Костолац – будућег кружног тока настави асфалтирање овог пута који је значајан за мештане Старог Костолца, али и за све људе који гравитирају према Дрмну, електрани и осталим месним заједницама.

 

20799180 10212207328531132 2888777863191886219 n

 

Према речима градоначелника Пожаревца Банета Спасовића, територија града Пожаревца је тренутно једно велико градилиште.

„Тренутно се на територији Градске општине Костолац изводе радови у вредности од 60 милиона динара, укључујући и радове код Стадиона и Спортске хале. Према неким мојим подацима вредност радова на изградњи и реконструкцији путева на територији града износиће 600 милиона динара, што представља незапамћено улагање. Износ од 300 милиона које је град Пожаревац уложио преко буџетских средстава и Фонда за заштиту животне средине је већ можда највећи износ који је опредељен у неком претходном периоду, заједно са износом ЕПС-а представља импозантну цифру - рекао је Спасовић, истакавши да ће у наредном периоду бити асфалтирано укупно 40 километара пута на територији града Пожаревца.

Објављено у Вести
четвртак, 17 август 2017 12:49

Асфалтирање улица у Кленовнику

Радови на уређењу путне инфраструктуре у Градској општини Костолац овог лета се интензивирају. Извођач радова, Предузеће за путеве Пожаревац, тренутно асфалтира улицу Душана Станојевића у Кленовнику, која је дуга 560 метара и широка четири метра. Вредност радова у овој улици је око шест милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета града Пожаревца. Грађанима смо обећали да ћемо наставити са улагањима у путну инфраструктуру и то испуњавамо. Пре неколико дана завршено је асфалтирање још једне улице у Кленовнику, у дужини од 170 метара и ширине четири метра, а вредност те инвестиције је била око два милиона динара – рекао је Иван Савић, председник Градске општине Костолац, приликом обиласка радова са својим сарадницима и напоменуо да је грађевинска сезона у пуном јеку и да се ради на више локација.

 

Савић је овом приликом истакао да су у оквиру редовног одржавања путне инфраструктуре на територији Градске општине Костолац предвиђени и радови на реконструкцији улица у насељима Острово и Стари Костолац, у Костолцу на неколико локација, а у наредном периоду почеће се са асфалтирањем улица и у насељу Петка.

 

Радови на реконструкцији путева потврђују да локална самоуправа реализује пројекте у складу са донетим плановима, са циљем да се становницима Градске општине Костолац обезбеде квалитетнији услови за живот.

Објављено у Вести
Прошлог викенда у организацији Културно-спортског центра „Костолац“, Градске општине Костолац и Клуба љубитеља књиге ,,Мајдан“, одржани су песнички сусрети „Орфеј на Дунаву“. Овој јединственој песничкој манифестацији присуствовало је преко 70 песника из земље и иностранства и то из: Београда, Зрењанина, Вршца, Новог Сада, Ниша, Кладова, Ћуприје, Чачка али и из Аустрије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Песницима су на пријему у Дому културе добродошлицу и пријатан боравак у Костолцу пожелеле директорка Културно – спортског центра „Костолац“, Јелена Шаманц и председница Клуба љубитеља књига „Мајдан“, Славица Пејовић. Након пријема песници су се упутили у археолошко налазиште Виминацијум, у чијем Домусу су и додељене и награде. Манифестацију је отворио председник удружења књижевника Србије, Радомир Андрић а награде је уручио заменик председника Градске општине Костолац, Саша Грубетић. Орфејева лира додељена је Драгану Драгојловићу из Београда за најлепшу љубавну песму, Еуридикин Венац припао је Радосаву Стојановићу из Ниша за најлепши љубавни стих, и Орфеј са Дунава за укупну посвећеност поезији, Недељку Терзићу из Сремске Митровице. Од посебног значаја су и додељене повеље уметничким клубовима и удружењима. Повељу за очување српске поетске традиције добио је „Књижевни круг“ Кладово, Уметнички круг „Расковник“ из Смедерева и Књижевни клуб „Душан Матић“ из Ћуприје. Након тога, почело је песничко вече, где су песници говорили своју поезију а која је своје место нашла у репрезентативном зборнику под називом ,,Од чежње саткани“. Програм су употпунили и певачи народних песама, Слободан Јанковић и Марија Стојићевић.
Објављено у Вести

-          Формирана нова одборничка група са 18 одборника

-          Усвојена Одлука о извршењу буџета

 

            Пред почетак двадесет друге редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац, председник Ненад Марковић обавестио је одборнике да је формирана нова одборничка група чији је назив „Српска напредна странка – Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера – Демократска странка Србије“.

Седници је присуствовало 18 одборника.

            Једина тачка дневног реда Скупштине одржане 15. августа била је разматрање и усвајање Извештаја о извршењу буџета Градске општине за прву половину ове године, односно, период од 1. јануара до 30. јуна.

            У овом периоду остварени су текући приходи и примања и износу од 84 милиона 440 хиљада динара. На годишњем нивоу за 2017. планиран је приход нешто већи од 330 милиона динара тако да је извршење 26,38 одсто. Расход је износио 87 милиона и 552 хиљада динара тако да је остварен буџетски дефицит од 3 милиона112 хиљада динара како је и планирано Одлуком о овогодишњем буџету, објаснила је Зденка Радосављевић, виши стручни сарадник на пословима извршења буџета. Мањак у буџету биће покривен неутрошеним средствима из претходних година.

            За капитална улагања реализовано је мање средстава него што је планирано. Разлог је Ребаланс 1 буџета за 2017. годину којим је добијено нових 35 милиона динара па је требало времена за промену и спровођење поступака јавних набавки. Већина уговора по овим јавним набавкама је потписана и сада је у току реализација, рекла је на крају свог излагања  Зденка Радосављевић и додала да су  средства из буџета у овом периоду наменски трошена.

            Већи прилив и реализација средстава за капиталне инвестиције се очекује у другој половини године. Такође више ће бити издвојено и за рад скупштинских органа и тела јер је 2017. година у Костолцу изборна. Четворогодишњи мандат овог сазива Скупштине истиче у децембру па ће у складу са Законом бити расписани локални избори.

            На одржаној  седници Скупштине, одборници су већином од 15 гласова „за“ усвојили Извештај о извршењу буџета Градске општине Костолац за првих шест месеци ове године. Седници Скупштине присуствовали су председник Градске општине Костолац Иван Савић,чланови Већа као и представници  средстава јавног информисања.

Објављено у Вести
уторак, 08 август 2017 10:51

Цврле цврчак и Мрле мрав

У суботу, 05. августа на СРЦ “ Топољар“ могао се чути дечији смех, и дечије песме. Представа „Цврчак цврле и мрав Мрле“ одушевила је нашу најмлађу публику. Научили смо мрављи поздрав, како се понаша према пријатељима, да је битно радити али оставити времена за разбибригу и заједно певали дечије песме. Представа је била интерактивна тако да им је држала пажњу од почетка до краја

Објављено у Вести

СаопштењеЈКП Водовод и канализација,

Обавештење за грађане Градске општине Костолац

Овом приликом због дезинформација које су се појавиле на друштвеним мрежама, о неисправности воде за пиће у систему водоснабдевања ЈКП ВиК Пожаревац РЈ Костолац, обавештавамо грађане и кориснике да је вода микробиолошки, физичко-хемијски и органолептички (укус и мирис) исправна тј. по свим параметрима у складу са важећом законском регулативом и правилником о исправности воде за пиће.

Квалитет и исправност воде се контролише свакодневно а контролу врше ЗЗЈЗ Пожаревац и Републички санитарни инспектор задужен за територију Града Пожаревца. Квалитет воде и капацитет водоизворишта Ловац у Костолцу је већ дуже време стабилан што обезбеђује снабдевање грађана здравом пијаћом водом.

У прилогу достављамо последњи извештај контроле воде који показује да је вода исправна по горе наведеним параметрима.

Саопштење за мештане Старог Костолца,Дрмна и дела насеља Канал

У складу са примедбама грађана о појави замућености и променама укуса воде на точећим местима у инвидуалним стамбеним објектима које је настало као последица повећаног притиска у дистрибутивној мрежи, ЈКП ВиК Пожаревац, РЈ Костолац у наредном периоду предузеће активности на чишћењу дитрибутивне мреже (испирање, механичко чишћење),  које изискује демонтажу и измену појединих чворишта што може довести до прекида у водоснабдевању водом грађана насеља Стари Костолца, Дрмно и дела Канала. Ови радови ће се изводити због своје обимности (30 км дистрибутивне мреже) и специфичности,  наредних неколико недеља те ће се предузети снабдевање грађана пијаћом водом путем цистерни које ће по следећем распореду кружити на наведеним локацијама:

Костолац (Канал) од 8 до 12 часова:

•           Улица Десанке Максимовић (молитвени простор)

•           Улица Кнеза Лазара угао са улицом Кнеза Милоша

•           Улица Кнеза Лазара код Драгуља

•           Улица Милоша Обилића (брдо)

Стари Костолац од 12 до 16 часова:

•           Улица Кобалова (код Ђурђине продавнице)

•           Код школе

•           Код стадиона

•           Циган мала на брду

Село Дрмно од 16 до 20 часова:

•           Центар

•           Код школе

•           Контењер насеље

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

 

ИЗВЕШТАЈ О ИСПИТИВАЊУ БР. v4662v4662

ИЗВЕШТАЈ О ИСПИТИВАЊУ БР. v4663

ИЗВЕШТАЈ О ИСПИТИВАЊУ БР. v4664

 

Објављено у Вести

Традиционално такмичење у кувању рибље чорбе „Млавски котлић“, одржано је 1. августа у Старом Костолцу  у организацији МЗ Село Костолац, Градске општине Костолац и Културно- спортског центра. За титулу најбоље „рибље чорбе“ борила се 161 екипа са територије Браничевског округа и шире.

 

Прво место, по оцени жирија, освојио је Никола Јовановић из Старог Костолца, друго место Зоран Цвејић из Дрмна и треће место Љубиша Аврамовић из Костолца. Богате награде, пехаре и дипломе организатори су обезбедили и за најлепшу куварицу као и најстаријег и најмлађег кувара рибље чорбе. Титулу најлепше куварице понела је Ивана Цвејић, најстарији  кувар  је Добрила Домошљан из Делиблата  док је најмлађи  Андреја Богосављевић.

 

Како нам је рекао председник савета месне заједнице Село Костолац, Марио Јанковић, „Млавски котлић“ је ове године по рекордном броју пријављених учесника највећа манифестација оваквог типа у Србији, што је показатељ да се сав уложен труд исплатио.

 

Старокостолчани су се и овог пута показали као одлични домаћини и организатори. Поред добровољног давања крви, брзопотезног турнира у шаху, организоване су изложбе меда и пчелињих поизвода, риболовачког прибора, домаће радиности, вина, сувенира из „Виминацијума“ и етно експоната. Ове године одржано је и такмичење у пецању на пловак за децу од 7 до 14 година. Прво место освојила је Ана Алавања, друго место припало је Сави Станићу, а треће Дуњи Јанковић. 

 

Целодневни програм обогаћен је наступом културно-уметничких друштава из Старог Костолца, Бубушинца и Кленовника, а након тога наступио је наш познати певач народне музике Љуба Лукић, који се побринуо за добро расположење присутних. Поред рекордног броја пријављених такмичара, који су се надметали за титулу најбоље рибље чорбе, рекордан је и број посетилаца манифестације која следеће године прославља јубилеј, десетогодишњицу постојања. Манифестацији су између осталих присуствовали и председник Градске општине Костолац Иван Савић, као и потпредседник Народне скупштине Србије, Верољуб Арсић.

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас679
Јуче3301
Ове недеље11987
Овог Месеца52081
Укупно3696809

Ваша IP адреса је: 3.15.219.217 субота, 20 април 2024 04:04
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!