Одштампајте ову страницу
среда, 11 август 2021 18:07

ПЛАЖА „ТОПОЉАР“ - КОСТОЛАЧКА ЛЕТЊА ОАЗА

Костолачка плажа „Топољар“ ове сезоне представља праву летњу оазу за одмор током врелих летњих дана. Захваљујући улагању и стварању бољих услова сваке године броји све више посетиоца. Нису само Костолчани главни посетиоци, већ плажа „Топољар“ својим изгледом и понудом привлачи грађане целог Браничевског округа, па и шире. Спортско – рекреативни центар „Топољар“ није чувен само по свом купалишту, већ и по прелепим спортским теренима, зеленим површинама, али и богатом понудом за најмлађе. Оно што Костолац издваја од осталих градова је савремено уређена плажа „Топољар“. Ово место је годинама било сређивано, доста се улагало и још увек се улаже како би из године у годину било све лепше и посећеније. Данас костолачка плажа „Топољар“ свакако је постала препознатљив знак нашег града.

Спортско – рекреативни центар „Топољар“ у потпуности је реконструисан и уређен, а за ову намену Град Пожаревац је издвојио средства у износу од 8 милиона динара. Градска општина Костолац и Град Пожаревац непрекидно раде на ставарању бољих и квалитетнијих услова за живот грађана свих старосних доба. Како би летњу сезону дочекали спремни, последњих месеци вредно се радило на уређењу целокупног простора Спортско – рекреативног центра. Костолачка плажа на Дунавцу спремна је за купаче, а оно што је најважније вода је бактериолошки исправна за купање.

Из године у годину на плажи „Топољар“ безбедност и хигијенски услови су на све вишем нивоу. Постављене су заштитне бове за непливаче на 20м од обале, ради упозорења. Ангажована је и спасилачка служба сваког дана у периоду од 10:00 до 19:00 часова. Како би се унапредили услови хигијене на костолачкој плажи постављена су два нова монтажна контејнера тоалета са 6 кабина. Купачима су на располагању нове лежаљке и плажни столови, сунцобрани са сталцима, а како би се у летњим данима осећали пријатније постављено је и озвучење које покрива целокупну плажу. Целокупни амбијент употпуњен је гејзиром. Такође, купачима су на располагању и тушеви, као и чесма.

Обогаћен је и спортско – рекративни простор на плажи, захваљујући Влади Републике Србије и Граду Пожаревцу издвојена су и додатна средства у износу од 5 милиона динара и то за постављање новог модерног дечјег мобилијара од 250 квадратних метара и нове тартан подлоге на терену за баскет за игру 3:3. Најмлађи овог лета уживаће на игралишту са гуменом тартан подлогом са 14 модерних реквизита и то вртешке, љуљашке са корпом, клацкалице, њихалице и гумене бубамаре. На терену за баскет по FIBA стандардима 15 х 12 м (3:3) постављена је нова мултифункционална гумена подлога која је отпорна на УВ зрачења и друге атмосферске прилике, безбедна и квалитетна, те осим остале понуде, посетиоцима на располагању је и коришћење овог терена. Такође, на располагању је и терен за одбојку на песку и рукомет на песку.  

Постојеће трибине у потпуности су саниране, те су и оне доступне сваком посетиоцу.

Како би овај комплекс био употпуњен на Спортско – рекреативном центру „Топољар“ засађено је преко 90 младих садница, док је дуж ограде засађено преко 50 нових стабала.

 

 

Прочитано 1108 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!