Одштампајте ову страницу
петак, 19 новембар 2021 11:19

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

У четвртак, 18. новембра, у великој сали Центра за културу Пожаревац, организована је свечаност поводом Дана просветних радника на којој су просветним радницима, који су постигли запажене резултате на пољу образовно – васпитног рада, уручена признања.

Овом приликом награда за животно дело додељена је Зорану Марићу, директору Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Ипсред Градске општине Костолац свечаности су присуствовале Ана Тишма, начелница Управе и Маријана Божић, чланица Већа.

Председник Скупштине Града Пожаревца, Предраг Мијатовић, упутио је честитке свим лауреатима и додао да повећано улагање у просвету јесте тренд започет током последње деценије у читавој Србији, самим тим и у Пожаревцу. Како је рекао, обновљене школе, школска дворишта, учионице и наставна средства нису сама по себи довољна да се поново успостави углед који су просветни радници уживали у друштву све до последње деценије прошлог века. Његовом урушавању нису криви просветари, напротив.

У име награђених присутнима се обратио Зоран Марић који је истакао да је већ 40 година рада посветио просвети, те је сведок великих промена кроз које је ова професија пролазила, подсетивши да се на почетку осамдесетих година прошлог века радило у сасвим другачијим условима које је тешко упоредити са данашњим.

Ова свечаност је употпуњена пригодним културно - уметничким програмом.

 

Прочитано 1211 пута
Our website is protected by DMC Firewall!