srzh-CNenfrdeitjaru
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у…

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија…

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 31 јануар 2022 10:41

СВЕЧАНОМ СЕДНИЦОМ СКУПШТИНЕ ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ПРОСЛАВИЛА СВОЈ 12. РОЂЕНДАН

Од свог оснивања до данас, Градска општина Костолац крчила је пут развоју и тежила да својим грађанима обезбеди што боље услове за  рад и живот, а свој напредак планирала је захваљујући реалним могућностима и потребама становништва. У дванаесту годину постојања улази са завидним резултатима и низом припремљених пројеката за даљи развој комуналне и путне инфраструктуре у Костолцу и свим селима, Острову, Селу Костолцу, Кленовнику и Петки. Свечаној седници одржаној у Дому културе, председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског и заменика председнице Скупштине Далибора Илића, присуствовали су костолачки одборници и чланови Већа, градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине града Предраг Мијатовић, начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, секретар Скупштине Градске општине Костолац Слађана Петрушић, представници огранка „ТЕ – КО Костолац“, републичких и локалних јавних предузећа и установа, привредних друштава, цркве, полиције, војске, школа, месних заједница, удружења...

Празник, Дан када је формирана Градска општина Костолац суграђанима је честитао заменик председнице Градске општине Костолац Далибор Илић, напоменувши да је поносан што живи и ради у сложеној мултиконфесионалној и мултиетничкој средини:

"Добар географски положај, богата земља на површини и унутар ње, као и моћна река која протиче поред нас, нису главни разлог што и данас људи са поносом кажу да су житељи Костолца. Као главни разлог именујем то што смо успели да одржимо традицију средине, која негује верску и националну толеранцију. Много различитих култура и цивилизација је кроз историју живело овде. Неке у различитом, али многе у истом временском периоду. То јесте допринело да наредна поколења, у које убрајам и ово наше, Костолац и даље чувају као једно од оних места, где се различитост поздравља, поштује и негује. Претходне две године бележимо као године пуне изазова, турбуленције, али и  прилика да докажемо да смо достојни предака. Оних предака који су ово парче планете сачували током многих недаћа, ратова, непогода, па и пошасти. Наша повећана брига о здрављу последње две године, није умањила нашу бригу о заштити животне средине. Као место које је постојањем Термоелектрана и копова на својој територији, посебно осетљиво на ову тему, наша свакодневна активност усмерена је и на ову област. ГО Костолац може да се похвали реализованом инвестицијом из Програма заштите животне средине која се односила на пројекат замене и реконструкције постојећих, као и формирање нових дрвореда на подручју читавог Костолца. У исто време, трудимо се да и остала комунална инфраструктура добије прелазну оцену наших грађана, а последњи резултати, као и они које Градска општина пројектује за убудуће, можемо подвести као оне који су итекако вредни пажње. Костолац какав желимо стално ћемо унапређивати, а једина мера успеха биће нам задовољство наших грађана.", рекао је Илић.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је, обраћајући се на свечаној седници Костолчанима, такође навео да је претходна година била изузетно тешка за рад, али да су заједничким напорима проблеми решавани, од оних које је у здравству донео корона вирус до свакодневних везаних за квалитетнији стандард и живот грађана:

"Пре 4 године ГО Костолац је направила стратегију развоја своје општине и околних села која се односи на комплетно комунално уређење наше општине, где је у плану да сва насеља у Костолцу добију комплетну водоводну и канализациону мрежу, топлификацују, путну, спортску и туристичку инфраструктуру. То је оно што ће променити живот у Костолцу. Много тога смо позитивног урадили за нашу општину и наше грађане у претходном периоду и као што смо и обећали настављамо са равномерним развојем сваког дела наше општине. У последњих годину дана завршен је пројекат фекално канализационе мреже у 24 улице и грађани Дидиног насеља, Канала и Колишта после 30 година дочекали су фекалну канализацију. То је оно што ће променити живот за око 420 домаћинстава, односно 2.000 грађана који могу за себе да кажу да постају грађани првог реда.", рекао је председник Крстаноски.

"Такође, завршени су пројекти за изградњу водоводне мреже у Острову, пет улица у Костолцу и насељу Плажа и након добијања решења комплетан пројекат биће предат на реализацију ЈКП „Водовод и канализација“. Завршено је топлифицирање круга пијаце, Базенске улице на Каналу и Кобалове улице у Старом Костолцу и после 35 година кренуло се са ширењем топлификационе мреже према Острову и насељима Плажа и Виногради, где ће укупно 300 домаћинстава добити грејање. Асфалтиране су 33 улице и завршен је пројекат реконструкције и формирања новог дрвореда који је подразумевао садњу 1.876 стабала у 25 улица. Комплетно је завршено унутрашње уређење спортске хале, постављен је терен са вештачком травом иза хале, терен од гумиране подлоге на плажи, тартан подлоге за кошарку и одбојку, мобилијар на плажи и сређени су терени за мале спортове у Острову, Старом Костолцу и Кленовнику. Завршени су пројекти везани за социјално најугроженије становништво, фекалну канализацију насеља Плажа, реконструкцију топлификационе мреже у Селу Костолац, измену режима саобраћаја у централним улицама и уклањање надвожњака ауто моста. У припреми је урбанистички пројекат уређења градског парка и пешачко – бициклистичке стазе.

-Стекли су се сви неопходни законски услови за уклањање надвожњака ауто моста захваљујући људима из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и на нама је да у наредном периоду на том месту изградимо модерну саобраћајницу која ће спојити 4 улице у самом центру града. Сви ови капитални пројекти биће у потпуности реализовани током наредне три године, чиме ће се у великој мери унапредити и побољшати квалитет живота на овом подручју.", закључио је Крстаноски.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је истакао да овај датум који симболизује прекртетницу у организацији живота грађана и функционисања општине, важан је свима, а не само Костолчанима:

"Ту превасходно мислим на остале становнике града Пожаревца, али и читаве Србије јер сматрам да не треба превише трошити речи на значај који Костолац има за енергетски систем Србије. Да би наш енергетски гигант био ефикасан и кадар да помогне и осталим деловима ЕПС-а када затреба, као што је то недавно био случај, и место у коме је стациониран мора функционисати беспрекорно. Зато сви заједно морамо љубоморно чувати добре и вредне људе који свакога дана одлазе на своје послове и своју личну енергију заједно са својим колегама претварају у енергију за покретање читаве Србије. Узевши у обзир њихово свакодневно пожртвовање, али и допринос свих осталих Костолчана који се баве неким другим пословима, слободан сам да оценим да општинско руководство последњих година итекако успева да им пружи услове живота какве заслужују. Тај резултат обезбедила је синергија општинског и градског руководства чиме је на делу показано како заједнички рад за добробит свих житеља треба и мора да изгледа.", нагласио је Павловић.      

Повељу Ђорђе Вајферт – „Вајфертов жиг“ која се додељује поводом Дана Градске општине Костолац, ове године завределе су Андријана Максимовић, директорка НИПД „Реч народа“ у области новинарства и Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије у области социо – хуманитарног рада. Признања су им уручили председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац Далибор Илић.

У свом обраћању Андријана Максимовић је истакла да јој је велика част да буде носилац признања које је симбол историје Градске општине Костолац и симбол целог процеса мукотрпне градње, настанка и развоја Костолца на темељима визије великога човека као што је био Ђорђе Вајферт.

Оливера Хајровић је, у свом обраћању након доделе награде, нарочито истакла да признање које носи име Ђорђа Вајферта представља завештање које јасно указује како треба радити и живети.

 

Прочитано 1192 пута
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2492
Јуче2911
Ове недеље11138
Овог Месеца76147
Укупно3630735

Ваша IP адреса је: 54.227.104.229 четвртак, 28 март 2024 15:51
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd