srzh-CNenfrdeitjaru
ПРЕДСЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ, МИЛЕНА ЦЕРОВШЕК, ЧЕСТИТАЛА ЈЕ УСКРС СВИМ ВЕРНИЦИМА, КОЈИ ОВАЈ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК СЛАВЕ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ

ПРЕДСЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ, МИЛЕНА ЦЕРОВШЕК, ЧЕСТИТАЛА ЈЕ УСКРС СВИМ ВЕРНИЦИМА, КОЈИ ОВАЈ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК СЛАВЕ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ

Свим верницима православне вероисповести и свим хришћанима који празнују по јулијанском календару, честитам Ускрс. Желим да предстојећи празнични дани вама…

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАТВАРАЊУ УЛИЦЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ 14. МАРТА 2020. ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАТВАРАЊУ УЛИЦЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ 14. МАРТА 2020. ГОДИНЕ

Обавештавамо грађане Костолца да ће у суботу, 14. марта 2020. године, у периоду од 07:00 до 14:00 часова Улица Николе…

МАЛИШАНИ ВРТИЋА „МАЈСКИ ЦВЕТ“ ПОКЛОНИЛИ ШАРЕНЕ ЦВЕТОВЕ ДАМАМА КОСТОЛАЧКЕ ОПШТИНЕ

МАЛИШАНИ ВРТИЋА „МАЈСКИ ЦВЕТ“ ПОКЛОНИЛИ ШАРЕНЕ ЦВЕТОВЕ ДАМАМА КОСТОЛАЧКЕ ОПШТИНЕ

Поводом Међународног дана жена, 8. марта, деца костолачког вртића „Мајски цвет“, у пратњи својих васпитачица, посетила су локалну самоуправу Градске…

ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК ПРИПАДНИЦАМА ЛЕПШЕГ ПОЛА

ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК ПРИПАДНИЦАМА ЛЕПШЕГ ПОЛА

,,Драге даме, честитам вам 8. март, Међународни празник жена. Желим вам да будете остварене као ћерке, мајке, баке, супруге, запослене…

IX МЕЂУНАРОДНО САВЕТОВАЊЕ ПЧЕЛАРА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА У КОСТОЛЦУ

IX МЕЂУНАРОДНО САВЕТОВАЊЕ ПЧЕЛАРА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА У КОСТОЛЦУ

Костолац је и ове године био домаћин IX Међународног саветовања пчелара Браничевског округа. Свечани скуп одржан је у сали Дома…

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дан државности Републике Србије – 15. фебруар обележен је у Пожаревцу свечаним пријемом у салону Градског здања и полагањем венаца…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 01 октобар 2018 08:21

Одржана 4. редовна Седница Скупштине Градске општине Костолац

 

Четврта редовна седница Скупштине Градске општине Костолац одржана је у уторак, 25. септембра 2018. године у скупштинској сали Градске општине Костолац. Седници којом је председавао Рајко Божић присуствовало је седамнаест одборника.

По усвајању записника са 3. редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац Скупштина је почела са радом по предвиђеном дневном реду:

 1. Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.2018. - 30.06.2018. године;
 2. Разматрање и доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о установљењу Повеље “Ђорђе Вајферт”, Звања почасног грађанина Костолца и награде Ђак генерације Градске општине Костолац;
 3. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на План и програм Установе Културно – спортски центар “Костолац” за 2019. годину;
 4. Избор и именовање.

Костолачки одборници усвојили су шестомесечни Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац. Према подацима из извештаја, костолачки буџет је у овом периоду остварио суфицит од 423 хиљаде динара.

Уводно излагање дала је Зденка Радосављевић виши стручни сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац.

У периоду од 01.01.2018. године до 30.06.2018. године остварени су укупни текући приходи и примања у износу од 69.121.000,00 динара и укупно извршени текући расходи и издаци у износу од 68.698.000,00 динара, што значи да је остварен вишак прихода и примања – буџетски суфицит у износу од 423.000,00 хиљаде динара.

Укупни приходи и примања од продаје нефинансијске имовине планирани у износу од 290.576.000,00 динара остварени су у укупном износу од 69.351.000,00 динара што значи да је остварење укупних прихода на нивоу целе Градске општине Костолац било 23,79%. Расходи и издаци су од планираних 298.437.000,00 динара у посматраном периоду извршени у износу од 68.698.000,00 динара или 23,02%.

Укупна планирана средства по основу капиталних улагања планирани су у износу од 161.675.000,00 динара, а за за шест месеци реализовани су 10,65%, из следећег разлога – Одлуком о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 1, средства за капиталне издатке увећана су чак за 58.744.000,00 динара и у складу са наведеним извршена је промена Плана набавки и спроведени поступци, тако да се реализација ових средстава за капитална улагања очекује у наредном периоду, с обзиром да је Ребаланс 1 усвојен на Скупштини Градске општине Костолац 27. јуна 2018. године.

Др Јасминка Ђорђевић -Милорадовић из Одборничке групе „Искорак – Двери“ је том приликом нагласила да су поред објективних околности, а то су да је први Ребаланс урађен веома касно у шестом месецу и да није било довољно времена да се распишу на време Јавне набавке, како би се повећана средства које је Градска општина Костолац добила из буџета Града Пожаревца до шестог месеца утрошила, изјавила - „За капиталне инвестиције утрошено је веома мало, па би било лепо да нам члан Већа задужен за инфраструктуру појасни како и на који начин су за тај период трошена средства, односно, када је расписана Јавна набавка за утрошак средстава за зимско одржавање путева. Ми смо на нашим улицама у Костолцу избројали 167 неасфалтираних рупа које су настале услед лоших временскох услова и радова који су извођени средином јула, а који су тек средином августа приведени крају“. Такође др Јасминка Ђорђевић –Милорадовић питала је да ли је покренута Јавна набавка за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда на подручју Костолца и када ће се почети са радовима.

Никола Лазић, члан Већа задужен за инфраструктуру и заштиту животне средине појаснио је др Јасминки Ђорђевић –Милорадовић да Јавне набавке за зимско и летње одржавање путева спроводи Град Пожаревац, а не Градска општина Костолац. Улогу надзора над тим пословима обавља ЈКП "Паркинг сервис Пожаревац", који има улогу управљача тим путевима, а што се квалитета радова тиче надзорни орган је надлежан да верификује да ли је нешто добро одрађено или није - додао је Лазић.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски рекао је да је највећи проблем у реализацији капиталних инвестиција представљао Ребаланс 1 који је усвојен тек 27. јуна на 3. седници Скупштине. Ребалансом су увећана средства којима Градска општина располаже за 58 милиона динара и то за ширење топлификационе мреже као и за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда. Из тог разлога се тек средином јула кренуло са расписивањем Јавних набавки, па се у наредном периоду очекује њихова реализација.

„Завршена је Јавна набавка за изградњу фекалне канализације у Првомајској улици. Урадили смо комплетно нов пројекат ширења топлификационе мреже у кругу пијаце, чија вредност износи 40 милиона динара. Када будемо добили локацијску и грађевинску дозволу расписаћемо и Јавну набавку. Поменути радови требало би да се заврше до краја новембра или почетком децембра. Јавна набавка за Замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда је већ расписана, а сам пројекат ће бити реализован у наредне три године, средства за његову реализацију износе 61 милион динара. Преко 21 улица ће бити оплемењена новим дрворедом, односно преко 1710 садница дрвећа биће засађено на територији Костолца. Од инфраструктурних радова на територији Градске општине Костолац, које финансира Град Пожаревац у износу од 51 милион динара, реализовани су следећи пројекти: поплочавање тротоара у улици Боже Димитријевића, затим асфалтирање следећих улица и то Радисава Божића у Петки, Десанка Максимовић на Каналу, 15. Октобар и Партизанска, Милоша Обилића у Острову. Завршена је санација деградираног терена услед појаве клизишта у Улици кнеза Милоша на Каналу, а у припреми је рехабилитација леве стране Карађорђеве улице у Костолцу од надвожњака па до нове пумпе. Такође навео бих да је у припреми и капитални пројекат у Кленовнику – заштита од површинских вода"– рекао је Крстаноски и додао да ће се реализација буџета у другој половини 2018. године утростручити управо због реализације поменутих капиталних пројеката.

На седници Скупштине усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу Повеље “Ђорђе Вајферт”, Звања почасног грађанина Костолца и награде Ђак генерације Градске општине Костолац. На предлог Већа Градске општине Костолац, одборници су се сагласили да се поред награде Ђак генерације додељује и награда Спортиста генерације. Поред тога вредност награде Ђак генерације повећана је са 50.000,00 на 70.000,00 хиљада динара, док је за Спортисту генерације износ награде 35.000,00 динара.

Скупштина Градске општине Костолац прихватила је и Решење о давању сагласности на План и програм Установе Културно – спортски центар “Костолац” за 2019. годину.

Директорка Културно спортског центра Костолац, Јелена Шаманц је том приликом изнела пред одборницима План и програм ове установе најавивши за 2019. годину богат и садржајан позоришни, дечији и музички програм, књижевне вечери, аматерске смотре, манифестацију “Костолачко културно лето”, ликовне колоније и Корок фестивал.

Последња тачка била је Избор и именовање председника Управног одбора Установе Културно – спортски центар “Костолац”. С обзиром да је досадашња председница Управног одбора поменуте установе, Сузана Марковић, поднела писмену оставку, Комисија за именовање и разрешење дала је предлог да се за председника Управног одбора именује Живко Гошев.

Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац је том приликом навео да је Живко Гошев, квалитетан и одговоран културни радник, који није страначка личност, а доста вреди, што показује и чињеница да је пет година био председник Надзорног одбора Центра за културу Града Пожаревца.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је након завршетка седнице Скупштине одговарао на питања која су му поставили одборници на 3. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, одржаној 27. јуна 2018. године.

На самом почетку свог обраћања председник Крстаноски је нагласио да је на 3. редовној седници Скупштине позвао и обавестио све одборнике да у току летњег периода могу да дођу у општину на консултације поводом припреме финансијског плана за 2019. годину како би изнели своје предлоге и дали сугестије. “До дана данашњег нико се од одборника није појавио, ми смо већали и направили конкретан план за 2019. годину, везано за капиталне инвестиције, путну и комуналну инфраструктуру” – додао је Крстаноски.

Што се тиче наводних тврдњи које су кружиле на друштвеним мрежама, да је опшинско службено возило Лада Нива, коришћено 2.септембра 2018. године у Мајданпеку за потребе изборног штаба Српске напредне странке, на дан локалних избора, председник Градске општине Костолац је дао следеће образложење. “Градска општина Костолац је 30. августа добила званичан допис од председника општине Мајданпек, Дејана Вагнера у коме се наводи да због одржавања локалних избора, а за потребе рада Општинске изборне комисије, с обзиром на чињеницу да су бирачка места на територији поменуте општине веома разуђена, моле се представници локалне самоуправе Градске општине Костолац да позајмицом теретног возила помогну у спровођењу избора и раду изборне комисије, а трошкове горива сносиће општина Мајданпек. Нови Закон о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, предвиђа проширење оквира за остваривање међуопштинске сарадње у Србији, а Градска општина Костолац је прави пример примене тог закона, који представља један од кључних праваца даљег развоја локалне самоуправе" - истакао је Крстаноски.

Од већих капиталних пројеката за 2019. годину председник Крстаноски је издвојио пројекат скидања моста(надвожњака) у Костолцу и изградњу два кружна тока у Првомајској улици, један код Екон зграде, а други у улици Николе Тесле. Вредност свих радова 37.638.000,00 динара. Планирано је и асфалтирање девет улица у следећим насељима Петка, Острово, Канал, Дидино насеље и Колиште, а вредност ових радова износиће 46.100.000,00 динара.

Поред асфалтирања поменутих улица приоритет општине биће и изградња водоводне и канализационе мреже. Средства за путну и комуналну инфраструктуру обезбедиће се из Фонда за заштиту животне средине Града Пожаревца.

Велики проблем за мештане села Стари Костолац представља изградња асфалтне базе, односно производног објекта - фабрике бетона у самом центру села. Председник Градске општине Костолац је изнео да је упознат са овим проблемом и да се ради на његовом решавању. Извођачу ће бити понуђена локација за изградњу асфалтне базе ван насеља и када извођач буде добио све потребне дозволе за другу локацију тада ће извршити и пребацивање комплетне механизације.

Председник је говорио и о новој хоризонталној и вертикалној сигнализацији која ће се радити у улици Боже Димитријевића од раскрснице са Првомајском улицом тачније од семафора па до раскрснице са улицом Вељка Дугошевића као и у Партизанској улици. У улици Боже Димитријевића са десне стране биће постављена заштитна ограда за пешаке и урадиће се 14 нових пешачких прелаза. Што се тиче Партизанске улице , урадиће се ново стајалиште за аутобусе, заштитна ограда и пет пешачких прелаза као и три принудна успоривача брзине или лежећа полицајца.

 

4 Редовна Скупштина 25 4

4 Редовна Скупштина 25 6

4 Редовна Скупштина 25 3

4 Редовна Скупштина 25 2

4 Редовна Скупштина 25 5

4 Редовна Скупштина 25 1

Прочитано 1556 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас98
Јуче1580
Ове недеље5886
Овог Месеца5886
Укупно1691361

Ваша IP адреса је: 3.230.154.129 четвртак, 04 јун 2020 02:09
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!