Одштампајте ову страницу
четвртак, 04 октобар 2018 11:15

Санирана дивља депонија у насељу Канал, октобар 2018.

        На територији Градске општине Костолац наставља се чишћење и санирање дивљих депонија. Недавно су завршени радови на уклањању дивље депоније у насељу Канал у улици кнеза Милоша.

        Уклањањем још једне дивље депоније, наставља се са реализацијом једне од приоритетних ставки еколошког програма локалне самоуправе Градске општине Костолац, а све у циљу очувања и унапређења животне средине.

        Акција је спроведена на иницијативу Градске општине Костолац у сарадњи са ЈП ЕПС - Огранак „ТЕ - КО Костолац” и П.Д. „Аутотранспорт” д.о.о.Костолац. На поменутој локацији, радове на кошењу зелених површина и површина под амброзијом обављала је фирма „Екосан”из Београда.

        „Проблем дивљих депонија је константан. Бићемо истрајни  у томе да натериторији костолачке општине будешто мање дивљих депонија и данаши суграђани развију културу одлагања смећа. Апелујемо на све грађане да не одлажу отпадна местима где то није предвиђено, већ да поступајући према својој савести одвозе до одређених контејнера који су намењени за ову сврху“ - рекао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, нагласивши да се позитивни ефекти ове акције односе на уређење животне средине, односно запуштених простора.

Прочитано 2896 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!