srzh-CNenfrdeitjaru
среда, октобар 04, 2023

Поништај Конкурса зa суфинaнсирaњe прojeкaтa прoизвoдњe мeдиjских садржаја из области јавног информисања у 2021. години

На основу члана 74. став 1. тачка 1) Статута Градске општине Костолац („Службени гласник Града Пожаревца“, број 15/18 и 14/19) и чланова 10. и 26. став 5. Пословника о раду Већа Градске општине Костолац („Службени гласник Града Пожаревца“, број 34/20), на једанаестој редовној седници, одржаној дана 12.02.2021. године, Веће Градске општине Костолац размотрило је предлог за поништај Конкурса за суфинaнсирaњe прojeкaтa прoизвoдњe мeдиjских садржаја из области јавног информисања у 2021. години, те донело следећи

 

 

З А К Љ У Ч А К

 

 1. Поништава се Конкурс зa суфинaнсирaњe прojeкaтa прoизвoдњe мeдиjских садржаја из области јавног информисања у 2021. години, објављен дана 26. јануара 2021. године у Локалном листу „Реч народа“ и на интернет страници Градске општине Костолац: kostolac.org.rs
 1. Текст новог Конкурса за суфинaнсирaњe прojeкaтa прoизвoдњe мeдиjских садржаја из области јавног информисања у 2021. години, доставити на мишљење о усклађености текста Конкурса са правилима о додели државне помоћи, Комисији за контролу државне помоћи Министарства финансија Републике Србије, у циљу расписивања истог.
 1. Даном доношења овог Закључка ставља се ван снаге Закључак, бр. 01-06-33/21-9

         од 11.01.2021. године.

 1. Овај Закључак објавити у Локалном листу „Реч народа“ и на интернет страници Градске општине Костолац: kostolac.org.rs

О б р а з л о ж е њ е

Правни основ за доношење Закључка, садржан је у члану 4. став 3. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник РС“, бр. 16/16 и 8/17), члану 30. и 31. ст. 1. и 2. Закона о контроли државне помоћи („Службени гласник РС“, бр. 73/19), члану 74. став 1. тачка 1) Статута Градске општине Костолац („Службени гласник Града Пожаревца“, број 15/18 и 14/19) и чланова 10. и 26. став 5. Пословника о раду Већа Градске општине Костолац („Службени гласник Града Пожаревца“, број 34/20).

Чланом 4. став 3. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, предвиђено је да средства која се расподељују на основу спроведеног јавног конкурса расподељују се у складу са правилима о додели државне помоћи.

Чланом 30. Закона о контроли државне помоћи предвиђа да државна помоћ мора бити пријављена Комисији у случају да се додељује:

1) на основу прописа који представљају шему државне помоћи;

2) на основу акта даваоца унапред одређеном кориснику (индивидуална државна помоћ);

3) индивидуална државна помоћ на основу шема државне помоћи, чија планирана вредност, без обзира на врсту и број инструмената доделе, износи најмање десет милиона евра у динарској противвредности.

Пријава садржи податке и информације на основу којих Комисија може правилно и потпуно да утврди чињенично стање, односно оцени да ли је државна помоћ усклађена, а чију садржину и облик ближе уређује Влада.

Подносилац пријаве је предлагач прописа, давалац или скуп даваоца државне помоћи, који подноси Комисији пријаву.

За тачност и истинитост података наведених у пријави је одговоран подносилац пријаве.

Државна помоћ која подлеже обавези пријаве, не може се доделити пре него што Комисија да мишљење односно донесе решење којим се оцењује усклађеност са правилима о додели државне помоћи.

Чланом 31. став 1. Закона о контроли државне помоћи предвиђено је да je предлагач оносно доносилац прописа дужан да нацрт односно предлог прописа и пријаву из члана 30. овог закона достави Комисији ради оцене његове усклађености са правилима о додели државне помоћи.

Став 2. истог закона прописује да пропис из става 1. овог члана може се приликом доношења, односно утврђивања предлога разматрати само уз мишљење Комисије које садржи оцену степена усклађености.

Разлог за доношење овог закључка којим се поништава Конкурс за суфинaнсирaњe прojeкaтa прoизвoдњe мeдиjских садржаја из области јавног информисања у 2021, објављеног дана 26.01.2021. године у Локалном листу „Реч народа“  и на интернет страници Градске општине Костолац: www.kostolac.org.rs, проистиче из смерница надлежног Министарства финансија Републике Србије, а које се односе на процедуру прибављања мишљења Комисије за контролу државне помоћи у складу са Законом о контроли државне помоћи, а у циљу расписивања конкурса.

Наиме, Законом о контроли државне помоћи прописано је да је предлагач, односно доносилац прописа дужан да нацрт односно предлог прописа достави Комисији за контролу државне помоћи ради оцене његове усклађености са правилима о додели државне помоћи, а да се пропис може разматрати само уз мишљење Комисије које садржи оцену степена усклађености.

            Сходно наведеном, с обзиром да је пре расписивања конкурса потребно мишљење Комисије за контролу државне помоћи ради оцене текста конкурса са правилима о додели државне помоћи, Веће Градске општине Костолац је донело закључак као у диспозитиву.

Процена финансијских средстава потребних за спровођење закључка 

 

Процењујући финансијске ефекте овог закључка на буџет Градске општине Костолац утврђено је да за реализацију овог закључка нису потребна средства из буџета Града за 2021. годину.

 

    ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

 

У Костолцу, дана 12.02.2021.године.                                                      Број:01-06-149/21-33

 

                НАЧЕЛНИК УПРАВЕ                                                                           ПРЕДСЕДНИК ВЕЋА          

     ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ                                                         ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

 Анђелија Миливојевић, дипл.правник                                 Серџо Крстаноски, проф. физичке културе с.р.  

                                                                                         

                                                                                  

 
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3164
Јуче3847
Ове недеље9378
Овог Месеца11061
Укупно3185860

Ваша IP адреса је: 34.239.148.127 среда, 04 октобар 2023 13:00
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!