srzh-CNenfrdeitjaru
петак, март 29, 2024
Чланци поређани по датуму: мај 2019

У уторак, 21.маја у просторијама Центра за културу „Костолац” одржана је конференција за медије поводом предстојећег трећег Kостолочког полумаратона, који ће се одржати 14. септембра 2019. године. Том приликом су се обратили Јелена Шаманц директорка Центра за културу „Kостолац”, председник Градске општине Kостолац  Серџо Kрстаноски као и председник Спортског удружења „Маратон тим Пожаревац” Небојша Пућо.

 

Манифестацију организују  Центар за културу „Kостолац“, Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“, Археолошки парк Виминацијум, а под покровитељством  Градске  општине Kостолац.

 

Према  речима директорке  Центра за културу „Kостолац”Јелене Шаманц, поред „Трке легионара“ – главне полумаратонске трке на 21км, биће организована и „Трка задовољства“ на 5 км и „Трка маратончића“ на 100 метара. Старт свих трка биће испред Спортске хале у Kостолцу, док ће пријемни центар, као и финиш трке, бити у Археолошком парку „Виминацијум“.

 

Припреме за овај највећи спортски догађај у граду већу велико трају.Организациони одбор је почео сарадом још у јануару, како би све протекло без проблема.Биће ангажован и велики број волонтера наго тово свим позицијама на стази и циљу.  Такође, као волонтери и учесници бић еукључени и наши најмлађи, пресвега малишани дечијег вртића „Мајски цвет“ Kостолац, али и ученици О.Ш „Јован Цвијић“ и и Т.Ш. са домом ученика „НиколаТесла“из Kостолца, рекла је Шаманци додала да је Kостолачки Виминацијум полумаратон, уписан је на тркачку мапу Европе. Тачније  Међународна Асоцијација Атлеских Савеза (ИААФ) само је потврдила прецизност стазе "Трке Легионара".

 

Председник  Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски, говорио је  значају полумаратона за наш град.

 

Градска општина Костолац препознала је значај ове спортске и туристичке манифестације  и показала спремност да својим капацитетима помогне. Полумаратон је  данас спортска дисциплина са највећим растом броја учесника. За успешну организац ју прошлогодишег Костолачког  полумаратона било је задужено преко 130 волонтера. Један од основних циљева организације полумаратона је испуњен, а то је да се велики број младих Костолчана бави атлетиком, како рекреативно,  тако и учешћем на бројним домаћим и  међународним полумаратонима. Свакако, све је то знак високог квалитета ово гдогађаја који је одвелико гтуристичког значаја за Градску  општину Костолац. Наша заједничка обавеза је да ову манифестацију из године у годину дижемо на вишиниво, како би даље расла и остварила своје потенцијале ,рекао је Kрстаноски.

 

Полумаратон ће бити одржан по правилима који се захтевају приликом организације једног овако великог догађаја. Посебна пажња ће се посветити безбедносним аспектима, што значи да  ће бити укључене све надлежне службе, као и лиценцирано обезбеђење. Учеснике очекују на сваких 3 км припремљене окрепне станице са воћем и пићем, што би требало да многоструко помогне полумаратонцима да заврше трку са осмехом на лицу.

 

О програм у трећег Kостолачкогполумаратонаговориојепредседник Спортског удружења „Маратон тим Пожаревац”, господин Небојша Пућо.

 

Основна новина ове године у организацији полумаратонске трке у Костолцу је да је урађена серификација стазе, што је јако битно због свих учесника. Изненађени смо чињеницом да је број укупно пријављен их дода нас 94, и пре званичне објаве саме трке.Учесници су задовољни из искуства у предходне две године стартним пакетом, изгледом медаља и мајица , рекао је Пућо нагласивши да стартни на за трку износи 1.000,00 динара, и једна је од најјефтинијих у Србији.

 

Трећи Костолачки полумаратон има подршку локалне самоуправе града Пожаревца, која препознаје, колики значај има ова манифестација за Kостолац,у циљу развоја његових туристичких потенцијала. Како би се подигао још више квалитет ове традиционалне трке, не измерну помоћ и подршку пружиће и Спортски савез Града Пожаревца.

 

Објављено у Вести

У среду, 22.маја, одржана је 22. Редовна седница Већа Градске општине Костолац. Већници су разматрали предлоге захтева за додатна средства у укупном износу од 35.708.100,00 динара, за Ребаланс 1 буџета ГО Костолац, а који ће бити упућени Већу Града Пожаревца на разматрање. Поред ових захтева разматрани су и захтев и за обезбеђење средстава за реализацију појединих инвестиција које би се финансирале из буџета града Пожаревца. Такође  разматран је и захтев заумањење средстава из буџетског Фонда за заштиту животне средине.Ову тачку  образложила је Зденка Радосављевић – виши стручни сарадник на пословима извршења  буџета.

 

Између осталог разматрани су и бројни захтеви грађана за прикључењена топлификациону мрежу.Поред тога на Већу је разматран и предлог измене Одлуке o oбразовању институционалне радне групе Ромактед програма.Уместо чланова Већа који су поднели оставкеСаше  Грубетића и Марије Миличевић, у радну групу РОМАКТЕД програма именовани су нови чланови: Милан Ђаловић, делегирана контакт особа за РОМАКТЕД програм од стране председника Градске општине Костолац, која је уједно и координатор институционалне  групе и Маријана Божић  као члан.

 

Веће је разматрало и предлог измене Решења о именовању председника и чланова Комисије за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац за 2019. годину. Том приликом донето је и Решење о њиховом именовању.Маријана Божић именована је за члана, на место Марије Миличевић која је поднела оставку на функцију члана Већа.

 

Поред тога разматран је и предлог измене Решења о именовању председника и чланова Комисије за доделу средстава из буџета Градске општине Костолац за су финансирање програма/пројеката цркава и верских заједница  који се су финансирају из буџета Градске општине Костолац у 2019.години.  Том приликом донето је и Решење о њиховом именовању.Морина Бајрам именован је за члана, на место Саше Грубетића који је поднео оставку на функцију  члана Већа.

 

На Већу је донет и Закључак којим се усваја допуна за Годишњи  план  јавних конкурса Градске општине Костолац за 2019. годину, јер су након расподеле средстава од стране Комисије за доделу средстава из буџета Градске општине Костолац за суфинансирање програма/пројеката цркава и верских заједница који се суфинансирају из буџета Градске општине Костолац у 2019. години, преостала средства у износу од 300.000,00 динара. С тим у вези донет је и Закључак за расписивање Конкурса.

 

Веће Градске општине Костолац  размотрило је предлог Јавног позива за достављање предлога за доделу повеља  Градске општине Костолац за 2019.годину и након утврђивања предлога  донело  Закључак да се јавни позив објави у листу „Реч народа“.

 

Седницом је председавао Серџо Крстаноски  председник Градске општине Костолац, а присуствовали су Далибор Илић – заменик председника Градске општине Костолац и чланови Већа Драган Ранисављев, Бајрам Морина, Милан Ђаловић и Маријана Божић. Поред чланова Већа  Градске општине Костолац, присутни су били и председница Скупштине Градске општине  Костолац, Милена Церовшек, Анђелија Миливојевић – начелница Управе Градске општине Костолац, помоћник председника ГО Костолац Југослав Марковић и виши сарадник запослове припреме и реализације седница Скупштине, Већа и раднихтела Скупштине, персоналне и имовинско – правне послове Љиљана Цвејановић.

Објављено у Вести

У присуству бројних гостију, клупског руководства, ветерана, представника Градске  општине  Kостолац, у недељу, 12.маја 2019. године у службеним просторијама фудбалског  клуба ОПK „Рудар-2001“ Kостолац, по православним обичајима обележена је крсна слава, Свети Василије Острошки.

 

Домаћин овогодишње славе био јепредседник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, док је улогу колачара за наредну годину преузео потпредседник фудбалског клуба ОПK „Рудар-2001”Kостолац,   Дејан Дражић

 

Обред резања славског колача обавио је прота Стеван Нешић из Острова, који се потом пригодном беседом обратио присутнима.

 

Домаћин славе, Серџо Крстаноски је изразио велико задовољство бројем окупљених званица, што је поуздан знак да је препознат сав труд који актуелна управа  клуба, заједно са играчима пружа да постави клуб на здраве ноге.

 

Велика је част бити колачар славе фудбалског клуба који има традицију дугу преко 86 година. У  то име пожелео бих да се фудбалски клуб врати на старе стазе и стари пут јер је представљао значајну спортску институцију на територији  Градске општине Костолац , с обзиром на дугу традицију и историју постојања. Град Пожаревац и Градска општина Костолац су у 2019. Години издвојили преко 54 милиона динара за развој спорта, од тога 18 милиона за функционисање спортских клубова и организација, 24 милиона за одржавање спортских терена и и 10 милиона за уређење спортске хале и изградњу мини – пич терена са вештачком травом. Планирамо да докраја 2019.године направимо Стратегију развоја спорта и да се фокусирамо на развој омладинско – пионирских школа фудбала, кошарке, рукомета и одбојке што ће допринети још бољим спортским резултатима”, рекао је Крстаноски пожелевши пуно успеха фудбалском клубу у будућем периоду на плану спортских резултата.

 

Нови колачар, Дејан Дражић је преузимајући домаћинство рекао да ће сви у клубу дати свој максимум како би Рудар што пре заиграо у више м рангу такмичења и тамо остао што дуже.„Желим свима да имају добро здравље, да их прати срећа, а играчима да постижу што боље резултате”- додао је Дражић.

 

Након обреда резања славског колача и беседе, одржан је свечарски славски ручак.

 

Међу присутним званицама били су и помоћник градоначелника Пожаревца, Драган Костић, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, председник ФСР западне Србије, Бранко Стојаковић, чланови Управе ОПK „Рудар-2001" Kостолац Срђан Радовановић, Маријан Копун, и бројни други гости.

 

Објављено у Вести
четвртак, 02 мај 2019 11:21

Рајко Пејовић

ЧЛАН ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ
РАЈКО ПЕЈОВИЋ
ресор: Култура, спорт, образовање, здравство и туризам

 

 

 

четвртак, 02 мај 2019 11:19

Бајрам Морина

ЧЛАН ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ
БАЈРАМ  МОРИНА
ресор: Социјална питања, верске заједнице и НВО

 

MAR 0747 Copy

 

Бајрам Морина, рођен је 20. новембра 1974. године у Бољевцу, где 1993. године завршава Средњу школу „Никола Тесла“ гимназију на природно математичком смеру. Исте године уписује Правни факултет у Београду, који након одслужења војног рока, због материјалне ситуације није наставио. Тренутно студира право на Факултету за пословне студије и право из Београда.

 

У Костолцу живи од 1994. године. Радно искуство започиње у ЈКП „Водовод и канализација“ - РЈ Костолац, на месту инкасанта, затим као предузетник, а од 2009. до 2012. године као педагошки асистент у ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу.

 

Од 2015. године је преко Сталне Конференције градова и општина био ангажован као координатор за ромска питања у Градској општини Костолац, а 2018. године постаје помоћник председника Градске општине Костолац и ту функцију обавља све до 2019. године када постаје члан Већа Градске општине Костолац.

 

Од 2011. године је са групом људи, ентузијаста, основао невладино удружење „Друштво Ром Костолац“, које је у претходном периоду реализовало мноштво активности од којих је већина била усмерена на побољшање услова и одржавање континуитета у образовању ученика који потичу из социјално угрожених категорија становништва, али и реализовало пројекте усмерене на побољшање стамбених и животних услова грађана, као и пројекте културног, социјалног и хуманитарног карактера.

 

Удружење на чијем челу је био Бајрам Морина је 2017. године, поводом Дана Градске општине Костолац, добило повељу „Ђорђе Вајферт“ у области социјално хуманитарног рада.

  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1437
Јуче4381
Ове недеље14464
Овог Месеца79473
Укупно3634061

Ваша IP адреса је: 44.220.182.198 петак, 29 март 2024 06:51
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!