Одштампајте ову страницу
понедељак, 25 октобар 2021 13:13

КОСТОЛАЦ ДОМАЋИН ТАКМИЧЕЊА У ПАРАГЛАЈДИНГУ

У недељу, 24. октобра,  Костолац је био домаћин такмичења у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Учешће су узели такмичари из Београда, Новог Сада, Вршца и Пожаревца.

Отварању  су  присусвовали  представници локалне самоуправе, председница Скупштине Градске општине Костолац  Милена Церовшек, чланови костолачког Већа Маријана Божић и Срђан Радовановић, начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, затим, директорка Центра за културу ,,Костолац“ Јелена Шаманц и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

Такмичење је званично отворила чланица Већа Градске општине Kостолац, Маријана Божић, пожелевши такмичарима пуно успеха, те да ово споортско такмичење  постане традиционална манифестација у нашем граду.

О  пропозицијама и правилима такмичења говорио је представник ПК ,,Бели орлови" Мирослав Марјановић, истакавши да је параглајдинг веома популаран и код нас и у свету, а наша репрезентација бележи одличне резултате на европским и светским првенствима.

Прво место освојио је Мирослав Марјановић из ПК ,,Бели орлови" из Пожаревца. Друго место припало је Димитрију Малетићу КВС ,,Кошава" из Београда, а треће место заузео је Јован Новак такође из КВС ,,Кошава" из Београда. Екипно прво место освојили су чланови КВС ,,Кошава" из Београда.

Пехаре и медаље најбољима уручила је директорка Центра за културу ,,Костолац“ Јелена Шаманц, док су свим учесницима додељене  захвалнице за учешће у такмичењу. Директорка Јелена Шаманц се том приликом захвалила Граду Пожаревцу који између осталог пружа и велику подршку спортском животу Kостолца. Такође,  захвалила се и Петру Чабовићу који је уступио простор,  односно локацију костолачког аеродрома за одржавање спортске манифестације.

У ревијалном делу такмичења своје спортско умеће у овој дисциплини показала је председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, затим начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, као и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, показавши завидне вештине у параглајдингу, који сасвим сигурно представља један од најекстремнијих и најзанимљивијих спортова данашњице.

Организатор такмичења је Центар за културу ,,Kостолац" у сарадњи са Параглајдинг клубом ,,Бели орлови" из Пожаревца, под покровитељством  Градске општине Kостолац.

 

Прочитано 815 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!