Одштампајте ову страницу
понедељак, 27 децембар 2021 10:13

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ТОПЛИФИКАЦИОНЕ МРЕЖЕ КА СЕЛУ ОСТРОВУ

У Костолцу је почела изградња топловода ка селу Острову, насељу Плажа и насељу Виногради. Прва фаза која ће се изводити у наредних шездесетак дана подразумева  изградњу 700 метара цевовода у вредности од 36 милиона динара који ће ићи од Колубарске до почетка Улице Јована Дучића према плажи. Иначе, укупна дужина примарног вода до Острова је 5.400 метара, вредност инвестиције 303 милиона динара и њеним завршетком око 300 домаћинстава у ова три насеља ће бити прикључено на топлификациону мрежу.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, наглашава да је у последњих годину дана из градског буџета издвојен 151 милион динара за изградњу комуналне инфраструктуре на територији Градске општине Костолац и око 90 одсто ове територије је покривено водоводном, топлификационом и канализационом мрежом:

„Мештани села Острова пуних 35 година чекају овај веома значајан капитални пројекат. У последњих годину дана одрадили смо пројектну документацију примарног и секундарног вода, добили решење за извођење радова и сада крећемо са изградњом. Од Града Пожаревца добили смо додатних 50 милиона динара за извођење друге фазе која подразумева изградњу нових 1.100 метара топловода и њеним завршетком доћи ћемо до Плажа или до водосабирника.“, рекао је Крстаноски.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истиче да примарни циљ изградње ове топлификационе мреже јесу мештани села Острова, али је добра ствар што траса топловода обухвата и насеља Плажа и насеље Виногради:

„Требаће нам још средстава да досегнемо тих 303 милиона динара, али наравно важно је да смо започели ову инвестицију и трудићемо се да је што пре завршимо зарад мештана села Острова, али и грађана који живе у насељима Плажа и Виногради. Ова инвестиција је битна и због даљег ширења Костолца, његове комуналне инфраструктуре и туристичких потенцијала. Захвалност дугујемо и Министарству финансија и Влади Србије што су у протеклим данима из текуће буџетске резерве уплатили 30 милиона динара намењених Костолцу, тако да ће уз додатних 20 милиона које је определио Град Пожаревац у 2022. години бити завршена и друга фаза овог пројекта.“, истакао је градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић.

 

Прочитано 1069 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!