Одштампајте ову страницу
уторак, 27 јануар 2015 11:03

Трибина о пољопривреди

Поводом прославе Дана Градске општине Костолац, у Скупштинској сали Градске општине Костолац, у понедељак 26. јануара, одржана је  ,,Трибина о пољопривреди“ у организацији Градске општине Костолац.

 

„Трибину о пољопривреди“, једну од пратећих манифестација поводом Дана Градске општине, отворио је председник Градске општине Костолац, Иван Савић уз обећање да ће ова локална самоуправа убудуће више излазити у сусрет сеоским домаћинствима и аграрној производњи. Успех у раду најуспешнијим пољопривредним произвођачима окопљеним на трибини пожелео је и председник Скупштине ове Градске општине, Ненад Марковић, који је изразио поштовање најуспешнијим пољопривредним произвођачима, нагласивши да су послови који се обављају на пољопривредним газдинствима изузетно захтевни и напорни.

 

,,Трибини о пољопривреди“ присуствовали су пољопривредници са територије Градске општине Костолац, који су постигли значајне резултате у области пољопривреде, сточарства, повртарства, пчеларства и у производњи печурака. Присутни су били и господин Саша Матић, испред привредног друштва „РИО“ Костолац, затим директор Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревца, господин Александар Стојановић, представници Ветеринарског специјалистичког института Пожаревца, као и предавачи тема овогодишње трибине, Др Драган Рогожарски, Славонка Стокић – Николићспец.др.вет., Јовица Јуришић дипл.инг.пољ. и  Милена Зафировић дипл.инг.пољ.

 

Градска општина Костолац овом приликом доделила је захвалнице и књиге предузећима, установама и најуспешнијим пољопривредним произвођачима у 2014. години. Др Драгољуб Ивановић уручио је захвалнице и књиге најуспешнијим пољопривредницима у 2014. години са територије наше општине и то:

 

- из области ратарства захвалнице су уручене:

  1. Марковић Млађану
  2. Николић Дејану
  3. Младеновић Дејану
  4. Стокић Малиши
  5. Пауновић Тиосаву

- из области сточарства:

  1. Ђорђевић Данијели
  2. Спасић Владиславу
  3. Живоиновић Милану

- из области повртарства књиге и захвалнице уручене су:

  1. Богдановић Неговану
  2. Вујчић Драгославу

- из области пчеларства:

  1. Младеновић Славољубу

- за производњу печурака Градска општина Костолац наградила је:

  1. Перић Мирка.

Привредном друштву ,,РИО“ Костолац је додељена захвалница  за допринос у одржавању и уређењу зелених површине на територији Градске општине Костолац.

 

За остварене резултате у едукацији пољопривредних произвођача, Градска општина Костолац, доделила је захвалницу Пољопривредној саветодавној и стручној служби Пожаревца.

 

Захвалницу за остварене резултате у едукацији произвођача из области репродукције и здравствене заштите животиња, Градска општина Костолац, доделила је Ветеринарском специјалистичком институту Пожаревца.

 

Теме овогодишње трибине биле су:

- ,,Hidatidoza – echinococoza“ о којој је  говорио Др Драган Рогожарски.
- ,,Заразне болести домаћих животиња на територији браничевског округа у 2014.години“ о којој је предавање одржала Славонка Стокић – Николић.

- ,,Стање усева и предстојећи радови у ратарству“ о којој је говорио Јовица Јуришић и Милена Зафировић.

Градска општина Костолац још једном честита најуспешнијим пољопривредним произвођачима са територије Градске општине Костолац у 2014. годинина оствареним резултатима са жељом  да током 2015.године буду још успешнији.

Прочитано 2534 пута
Our website is protected by DMC Firewall!