Одштампајте ову страницу
уторак, 24 јун 2014 12:27

Конкурс за финансирање невладиних организација у 2014. години

На основу члана 82. и 83. Статута Градске општине Костолац (,,Службени гласник Града Пожаревца“, број 2/2010) и Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2014. годину (,,Службени гласник Града Пожаревца“, број 19/13 и 5/14), Веће Градске општине Костолац расписује :

К О Н К У Р С 

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И УДРУЖЕЊА У 2014. ГОДИНИ

I

Право учешћа на Конкурсу имају невладине организације и удружења, које су регистроване најмање годину дана и чија се делатност одвија на територији Градске општине Костолац, за суфинансирање њихових програма, у виду бесповратне донације.

II

Невладине организације и удружења могу да конкуришу за покривање дела средстава, који им недостаје за реализацију програма/пројекта, уз обавезну гаранцију (изјаву) да нису добила средства од других донатора у укупном износу трошкова програма (пројекта) или за део недостајућих средстава за који се конкурише.

III

Образац пријаве на Конкурс биће доступан на званичној интерент презентацији Градске општине Костолац ( www.gradkostolac.rs), а може се подићи и у просторијама Градске општине Костолац, ул. Боже Димитријевића 13 у Костолцу.

Уз Пријавни образац Конкурса потребно је доставити :

  • Доказ о регистрацији;
  • Копија ПИБ-а;
  • Копије Захтева за финансирање код других дистанци, односно потврде одобрених финансијских средстава – уколико их поседује;
  • Финансијски извештај за претходну финансијску годину.

IV

Овлашћена особа за реализацију програма, дужна је да достави писану Изјаву да ће добијена средства употребити за реализацију усвојеног програма и да ће најмање 30% од укупних трошкова пројекта (програма) бити обезбеђено из других извора, не рачунајући буџет Градске општине Костолац.

V

Рок за достављање пријаве је 15 (петнаест) дана од дана објављивања Конкурса.

VI

Пријаву доставити на адресу : Веће Градске општине Костолац, улица Боже Димитријевића 13, 12 208 Костолац са назнаком

,,ПРИЈАВА НА КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И УДРУЖЕЊА У 2014. ГОДИНИ – НЕ ОТВОРИТИ“

VII

Веће Градске општине Костолац ће донети Одлуку о расподели средстава у року од 20 (двадесет) дана од дана истека рока за достављање пријава.

По доношењу Одлуке Већа Градске општине Костолац о програмима, пројектима невладиних организација и удружења који ће се финансирати из буџета Градске општине Костолац у 2014. години, сви подносиоци Захтева биће обавештени о резултатима Конкурса у писаној форми.

НАПОМЕНА : Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. 

Прочитано 2472 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!