srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно

Седница Радног тела за утврђивање грејних површина и могућности ширења топлификационе мреже за крајње кориснике, подешавање балансних вентила и давање стручног мишљења по захтевима грађана на деловима мреже чији је инвеститор Градска општина Костолац одржана је данас у костолачкој Скупштинској сали.

 

Поред председника и чланова овог Радног тела седници је присуствовао и први човек костолачке општине, Серџо Крстаноски. Током данашњег заседања разматрани су захтеви и молбе грађана за прикључак на топлификациону мрежу на подручју Градске општине Костолац, као и могућност даљег прикључења нових корисника у Кобаловој улици у Селу Костолцу.

 

Једно од предизборних обећања је било ширење топлификационе мреже у Градској општини Костолац, тако да је сада очигледно да је председник Крстаноски са својим сарадницима кренуо у реализацију зацртаних циљева.

 

Објављено у Вести

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић, у петак 18. септембра, одржао је радни састанак са представницима јединица локалних самоуправа Браничевског округа.

Објављено у Вести

Друга редовна седница Већа Градске општине Костолац одржана је данас у кабинету председника Крстаноског. Током овог заседања, између осталог,  костолачки већници разматрали су  предлог захтева за додатним средствима за Ребаланс 1 буџета Градске општине Костолац за 2020. годину. Предлог је једногласно усвојен и упућен Градском Већу Града Пожаревца на даље поступање.

 

Седницом је председавао Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, а поред председника присутни су били Дарко Грубетић, заменик председника и чланови Већа Милица Јовић, Маријана Божић, Срђан Радовановић, Бајрам Морина и Миладин Радомировић. Седници су такође присуствовале и Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац и Маја Здравковић, помоћница председника Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

У оквиру подршке заједници за ублажавање последица изазваних пандемијом вируса COVID-19, Градска општина Костолац је добила донацију два резервоара за пијаћу воду. Резервоари су постављени на улазу самачког дела хотела ,.Костолац“ у коме живи око 40 породица, од којих је велики број вишечланих са малом децом.

 

Резервоари су донирани од стране Асоцијације координатора за ромска питања која је имплементациони партнер у оквиру програма „ROMACTED – промовисање доброг управљања и оснаж8ивања Рома на локалном нивоу“.

 

Градска општина Костолац је потписник протокола о сарадњи у оквиру програма „ROMACTED“, заједно са Саветом Европе и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а који је заједничка иницијатива Европске комисије и Савета Европе.

 

Објављено у Вести
уторак, 15 септембар 2020 10:31

БУДИМО ОДГОВОРНИ – ТРКА ЛЕГИОНАРА

Овогодишњи, четврти по реду костолачки полумаратон одржан је у суботу, 12. септембра у знатно другачијим условима него претходних година. Због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом и поштовања здравствених мера, организован је као трка на даљину под слоганом „Будмо одговорни – Трка легионара“ која траје до 20. септембра, а укупно је пријављено 215 такмичара из целе Србије. Након истрчаних деоница, било да је реч о „Трци Виминацијум“ од 10 километара или „Трци легионара“ која је полумаратонска од 21,1 км, такмичари на означени сајт шаљу фотодокументацију након чега сви добијају финишерске медаље. Сви трче у мајицама са бројевима Трке легионара што их чини учесницима.

 

Око тридесет такмичара стартовало је испред костолачке Спортске хале, трчећи стазом дугом 21,1 километар. Циљ ове спортско – туристичке манифестације био је већ традиционална локација у Археолошком парку Виминацијум, где су тркаче дочекали организатори на челу са директорком Центра за културу „Костолац“, Јеленом Шаманц и др Гораном Несторовићем испред „Маратон тима Пожаревац“. Својим присуством, манифестацију је подржао градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић, и испред Градске општине Костолац председник Серџо Крстаноски, председница Скупштине, Милена Церовшек, као и чланови Већа, Маријана Божић и Бајрам Морина.

 

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић, упутио је честитке свим учесницима и додао:

 

„Град Пожаревац и Градска општина Костолац су богатији за још једну спортску манифестацију која постаје традиционална, јер су ово четврте трке. Имамо учеснике из Свилајнца, Београда, као и наше људе одавде. Задовољство је што је Град Пожаревац препознат и што се полумаратон са називом „Трка легионара“ налази на мапи полумаратона Србије.“ – истакао је градоначелник.

 

Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац овом приликом је истакао  да због идеалног географског положаја, Костолац се полако развија у туристичко насеље и додао да једна од оваквих спортских манифестација у великој мери доприноси развоју туризма и спорта на подручју наше општине.  

 

„Ово је добар спој спорта и туризма који промовише и наше археолошко налазиште Виминацијум богато историјом. Надам се да ће сваки наредни полумаратон од 2021. године бити организован у бољим условима што се тиче здравствене ситуације. Зато позивам све такмичаре да се припремају за наредни полумаратон и да улице Костолца буду поново пуне атлетичара, како из Србије, тако и иностранства.“ – између осталог истакао је Крстаноски.

 

Присутнима обратио се и др Горан Несторовић, испред „Маратон тима Пожаревац“:

 

„Одржавање трке је за нас начин да будемо спортски препознати како унутар граница Србије, тако и ван граница, јер имамо једну од лиценци за маратон стазу која је на мапи светских полумаратона. „Будимо одговорни – Трка легионара“ је трка која треба да покаже да у складу и са овим приликама тркачи и сви који воле трчање не одустају и желе да покажу да је пошаст ванредна и пролазна, а да су живот и трчање редовни. Ми умемо да поштујемо мере и на тај начин покажемо да имамо оно што нас чини јачим и води ка здравом животу. На овој трци немамо рекорде у најбоље постигнутим временима, али имамо рекорде у приказу најбољих полигона, стаза и места на којима се трчи у Србији. Тако показујемо колико је Србија богата и колика јој је велика тркачка заједница. Ова трка није само данас, него траје до 20. септембра и Маратон тим, што треба нагласити, није само организатор трке, већ смо данас били и учесници.“

 

Овогодишњи костолачки полумаратон ,,Будимо одговорни – Трка легионара“ организовали су Центар за културу „Костолац“ и „Маратон тим Пожаревац“ у сарадњи са Археолошкоим парком Виминацијум, а под покровитељством Града Пожареваца и Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести
уторак, 15 септембар 2020 09:45

Срђан Радовановић

ЧЛАН ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ
СРЂАН РАДОВАНОВИЋ
ресор: Месне заједнице

 

IMG 9ad409b7f80c58b62a49d27c55aea92e V

 

Срђан Радовановић, рођен је 8. јула 1971. године у Пожаревцу. Живи у селу Петка, ожењен је, отац две пунолетне ћерке и деда двогодишње унуке Уне.

Срђан Радовановић, по занимању техничар друмског саобраћаја, радни однос заснива  1994. године у ЈП ПО Костолац, а у периоду од 2004. до 2010. године ради у ПД „Аутотранспорт“ доо Костолац на месту пословође саобраћаја. Године 2013. постаје члан Градског Већа Града Пожаревца ресурно задужен за Градску општину Костолац и Месне заједнице и ту функцију обавља све до 2017. године.

Истиче се и као спортски радник, преко 15 година подпредседник Фудбалског клуба „Рудар“ Костолац, као и члан Управног одбора. Један је од оснивача Фудбалског клуба „Раднички 1926“ Пожаревац и подпредседник истог, садашњег Фудбалског клуба „Млади радник 1926“.

18. августа 2020. године постаје члан Већа Градске општине Костолац задужен за Месне заједнице.

уторак, 15 септембар 2020 09:31

Милица Јовић

ЧЛАН ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ
МИЛИЦА ЈОВИЋ
ресор: Финасије и локално економски развој

 

MAR 0735 Copy

 

Милица Јовић, рођена је 21. октобра 1988. године у Пожаревцу. Живи у Костолцу где завршава oсновну и средњу Техничку школу „Никола Тесла“ на смеру електротехничар рачунара.

 

На Универзитету у Београду 2014. године завршава Рударско – геолошки факултет и добија звање дипломираног инжењера рударства. 2016. године постаје Мастер инжењер рударства.

 

Радни однос заснива 2017. године као наставник рударске групе предмета у Техничкој школи са Домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу.

 

Дугогодишњи је члан и активиста Српске напредне странке.

Поводом почетка нове школске године председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, заменик председника Дарко Грубетић и чланови костолачког Већа Маријана Божић, Милица Јовић, Срђан Радовановић и Бајрам Морина посетили су Основну школу ,,Јован Цвијић“ и том приликом уручили најмлађим ученицима поклон пакете са школским прибором, које је обезбедио Град Пожаревац. Представници локалне самоуправе обрадовали су више од 150 ђака првака, како у костолачкој централној школи у 5 одељења, тако и у издвојеним одељењима у селу Петка, Острово, Кленовник и Село Костоалц.

Овом приликом председник Крстаноски пожелео је ученицима, учитељима, наставницима и свим осталим радницима школе, срећан и успешан почетак школске године, а посебне честитке упутио је најмлађим ученицима, пожелевши да им ново поглавље које отварају буде лепо и весело животно искуство. Крстаноски је даље истакао да је захваљујући Граду Пожаревцу преко Канцеларије за управљање јавним улагањима пре три године обезбеђено преко 97 милиона динара за реконструкцију школе, чиме су обезбеђени добри услови са квалитетним боравком у њој.

Председник је такође поручио малишанима да носе маске, перу руке, јер тако чувају своје здравље, али и здравље својих другара. Будући да се ова школска година разликује од претходних, обзиром на епидемиолошку ситуацију изазвану корона вирусом, поред васпитања и образовања, на првом месту је и здравље.

Директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Марина Митровић, захвалила се Граду Пожаревцу и Градској општини Костолац на поклон пакетима са школским прибором, који су уручени свим првацима са подручја костолачке општине и додала да је овај мали знак пажње измамио велике осмехе на лицима малишана.

 

Објављено у Вести
уторак, 08 септембар 2020 18:16

ОДРЖАНЕ 57. ЉУБИЧЕВСКЕ КОЊИЧКЕ ИГРЕ

Првог септембарског викенда на пожаревачком Хиподрому одржане су 57. Љубичевске коњичке игре. По први пут у својој историји ова највећа спортско – туристичка манифестација у браничевском округу одржана је без публике. Због пандемије је изостао и дефиле у центру града, али је традиција ипак одржана у скромнијем обиму.

Првог дана Љубичевских коњичких игара одржане су четири касачке и две галопске трке и полуфинале вишебоја, док су такмичење у даљинском јахању и утакмица у прескакању препона изостали. Другог такмичарског дана, на програму су на градском хиподрому биле четири галопске и две касачке трке.

У надметању на 1.400 метара, у галопској трци „Костолац“ прво место и победнички пехар, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски уручио је власницима грла Leon. Друго место припало је коњу Ezel pik, а треће Arizona dream.

Победник овогодишњих Љубичевских коњичких игара по пети пут је вишебојац Марко Миленковић. Он је поново, у недељу, имао прилику да из руку градоначелника Пожаревца прими витешки плашт и сабљу на којој је угравирано „Не вади ме без повода, не враћај ме без части“.

Ове године Град Пожаревац је у оквиру Љубичевских коњичких игара доделио признање почасни витез. Престижно признање припало је доц. др Марији Здравковић, директорки КБЦ Бежанијска коса. Ово признање не додељује се сваке године, већ само онда када неко својим поступцима заслужи почасну сабљу, плашт и повељу. 

Витешко знамење, повељу, витешку сабљу и плашт др Марији Здравковић уручио је градоначелник Пожаревца Сaша Павловић. По први пут ово признање додељено је жени.

Честитајући на награди директорки КБЦ Бежанијска коса, градоначелник Саша Павловић истакао је да је ово признање уједно и награда свим здравственим радницима, лекарима, медицинским техничарима и помоћном особљу.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1270
Јуче3828
Ове недеље5098
Овог Месеца46283
Укупно3600871

Ваша IP адреса је: 44.204.164.147 уторак, 19 март 2024 07:59
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!