srzh-CNenfrdeitjaru
субота, април 27, 2024
Чланци поређани по датуму: новембар 2023

Веће Градске општине Костолац позива све грађане, представнике цивилног друштва, стручну јавност и све друге заинтересоване субјекте да се упознају са текстом нацрта Одлуке о изменама и допунама Статута Градске општине Костолац (у даљем тексту: Нацрт) и да дају примедбе, предлоге и сугестије.

Нацрт је израдила Комисија образована Одлуком Скупштине Градске општине.

Јавна распарава о Нацрту одржаће се у периоду од 29. новембра до 6. децембра 2023. године.

Отворени састанак са представницима предлагача одржаће се  у Скупштинској сали дана 7.12.2023. године са почетком у 14 часова.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Већу Градске општине Костолац, путем електронске поште на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или поштом на адресу: Градска општина Костолац, ул. Боже Димитријевића бр. 13, Костолац, са назнаком: „За јавну расправу Нацрта промене Статута“.

По окончању Јавне расправе о Нацрту, Комисија ће анализирати све примедбе, сугестије и предлоге учесника у јавној расправи и на основу тога сачинити извештај о спроведеној јавној расправи и у року од 10 дана од дана окончања јавне расправе исти објавити на интернет страници Градске општине Костолац.

Позив за јавну расправу објавити на огласној табли Управе Градске општине Костолац и званичној интернет страници.

Детаље позива и пратећа документа погледајте испод:

ЗАКЉУЧАК

ПРОГРАМ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

 

Објављено у Вести
понедељак, 27 новембар 2023 11:22

ИНФОКУТАК – КУТАК ЗА МЛАДЕ

У четвртак, 23. новембра свечаним отварањем са радом је почео Инфокутак – кутак за младе у Костолцу. Овом отварању је претходио потписани меморандум Градске општине Костолац са ГИЗ-ом и Министарства туризма и омладине који спроводе пројекат „Перспектива за младе у руралним срединама“.

Пројекат има за циљ оснаживање и активирње младих да активно учествују у друштвеним токовима локалне заједнице, ,процесу одлучивања, предлагању решења и идеја о темама које су од значаја за побољшање услова живота младих.

Отварању су  поред суграђана  присуствовали  представници установа и медији  и  велики број младих  а присутнима  обратили су се заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац Милан Ђаловић, представница ГИЗ-а Јелена Јанакиевски, заменица начелника Управе Градске општине Костолац  Ивана Ђорђевић, шеф сектора за људске ресурсе у Управи Градске општине Костолац Никола Миленовић и руководилац Психолошког центра Костолац Оливера Хајровић. У уметничком делу програма учествовао је хор „Дунавска лира“ и вокални солиста и гитариста Аљоша Марјановић.`

После свечане церемоније отварања, уприличен је коктел у холу Дома Културе у Костолцу.

 

Објављено у Вести

Од септембра месеца врата кабинета председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског отворена су сваког четвртка у времену од 17:00- 20:00 часова,  где ће сви заинтересовани грађани имати прилику да изнесу своје проблеме, предлоге или критике.  Председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек  врши пријем грађана сваког уторка у периоду од 17.00-20.00 часова.

Настављамо разговоре у циљу унапређења живота у нашем граду и радујемо се сусрету са вама, истакли су председник Градске општине и председница Скупштине Градске општине Костолац.

Састанке можете заказати на број 012/241-830 радним данима од 07:00-15:00 часова.

 

Објављено у Вести

У присуству 19 одборника,у петак 3 новембра, одржано је 24. заседање Скупштине Градске општине Костолац којим је председавала Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац.

Након усвојеног записника са претходне седнице, костолачки одборници разматрали су и одлучивали о Ребалансу 2 буџета, са финансијским плановима:  Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац,  Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац,  Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац , Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 2.

Ребалансом 2 буџет Градске општине Костолац увећава се за 29.961.281,00 динара, од тога директном кориснику буџетских средстава –Управи Градске општине издваја се 28.806.713,00 динара и другом кориснику- Скупштини Градске општине 1.154.568,00 динара.

Буџет Градске општине Костолац за 2023. године састоји се од:

- прихода и примања у износу од 420.211.368,00 динара.

- расхода и издатака у износу од 431.287.625,00 динара.

- буџетског дефицита у износу од 11.076.257,00 динара.

Одборници Скупштине Градске општине Костолац на овом заседању једногласно су усвојили Ребаланс 2 буџета, са финансијским плановима.

 

Објављено у Вести

У костолачком градском парку у оквиру обележавања  месеца октобра-месеца старих лица, у преподневним часовима, организована је традиционална бесплатна акција мерења притиска и нивоа шећера у крви, уз давање савета лекара под називом „Акција за здравље“.  Организатори акције су Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Дом здравља Пожаревац - огранак Костолац.

Испред Градске општине Костолац акцију су подржали председник Серџо Крстаноски, чланови Већа Срђан Радовановић, Рајко Пејовић, Миладин Радомировић и помоћница председника Маја Здравковић.

Стручни сарадник за програмске активности Црвеног крста Пожаревац, Марина Стокић нагласила је да се ова акција мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска реализује сваког петка у времену од 08:00-10:00 часова у просторијама Црвеног крста у Пожаревцу.

Акција је успешно спроведена, током које је обављено 60 превентивних прегледа.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1675
Јуче4411
Ове недеље15438
Овог Месеца70508
Укупно3715236

Ваша IP адреса је: 18.222.120.133 субота, 27 април 2024 12:11
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd