srzh-CNenfrdeitjaru
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у…

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија…

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 29 July 2019 12:04

Крсна слава Костолца у заједништву и слози јул 2019

Градска општина Костолац обележила је крсну славу Светог Великомученика Прокопија. Обележавање славе почело је у суботу 20. јула вечерњом службом, а након тога је организована литија улицама града. У литији су, поред свештенства и представника општине, учествовали и грађани Костолца,  директори јавних предузећа и установа и чланови КУД-а „Костолац”. Током литије читане су молитве за мир, напредак и благостање становника Градске општине Костолац.

 

Као и сваке године након литије одржана је и свечана академија на којој су додељене награде ђацима генерације основне и техничке школе из Костолца. Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, која је уједно и председница Kомисије за доделу повеља и награда Градске општине Kостолац за доделу награда Ђак генерације и Спортиста генерације школа Градске општине Kостолац, поздравила је присутне, а награђенима пожелела пуно успеха у даљем образовању и професионалном развоју.

 

Василију Ковачевићу ученику О.Ш.“ЈованЦвијић“ похвалницу и чек на 70 хиљада динара уручио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, док је Немањи Закшеку, ученику Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла “ Костолац награду уручила председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

 

Од ове године Градска општина Kостолац Скупштинском одлуком наградила је и „Спортисту генерације“ школа Градске општине Kостолац. За спортисту генерације Основне школе „Јован Цвијић“ проглашена је Ива Црносељански, док је за „Спортисту генерације“ Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ проглашен ученик Срећко Стојадиновић, који су добили по 35 хиљада динара.

 

Да Градска општина Kостолац води рачуна о будућим перспективним младим људима који ће својим знањем допринети развоју ове општине, говори и чињеница да су симболичним наградама награђени и Дуња Вулић, за најангажованију ученицу Основне школе „Јован Цвијић” и Михаило Миленковић који је проглашен за најбољег математичара генерације и ученика генерације природно математичког смера Пожаревачке гимназије.  Они су од спонзора добили лаптоп рачунаре.

 

Старешина Цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров је у беседи честитао празник и пожелео да Господ чује наше молитве. Он је том приликом подсетио на живот и страдање Светог Великомученика Прокопија, који је 303. године, мученички пострадао, као велики Христов следбеник.

 

Председник Градске општине, Серџо Крстаноски је изразио задовољство јер је Литију походио велики број Kостолчана. „Доласком у великом броју показали смо слогу, љубав и пре свега заједништво. Желим да у данима који су пред нама заједно својом снагом и визијом стварамо оно што немамо, довршимо оно што смо започели и сачувамо све оно што смо већ створили. За то ће нам требати велика истрајност и зато нека нам овај празник, буде покретач и надахнуће”, рекао је Крстаноски.

 

У програму су учествовали вокална солисткиња Марина Стевић, виртуоз на виолини Тома Топо и КУД „Костолац”.

 

Cвечаности су присуствовали председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, председница Скупштине Градске општине Kостолац, Милена Церовшек, заменик председника Скупштине Градске општине Kостолац, Рајко Божић, начелница Управе Градске општине Kостолац, Анђелија Миливојевић, секретар Скупштине, Слађана Петрушић Гутић, директор Центра за културу„Kостолац“ , господин Драган Николић, старешина цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров, и уважено свештенство, чланови Већа Градске општине Kостолац, одборници, директори локалних јавних предузећа и установа и бројни други гости.

 

Резањем славског колача и Светом Литургијом 21. јула завршено је обележавање славе Костолца. Сви присутни имали су прилику да уживају у песми односно појању хора Храма Светог Саве из Београда. За све госте организовано је послужење у порти цркве Светог Максима Исповедника. Домаћин и колачар ове године био је др Драгољуб Ивановић, самостални стручни сарадник за привреду, пољопривреду, заштиту животне средине и локални развој Градске општине Костолац, док је улогу колачара за наредну годину преузео председник Градске општине, Серџо Крстаноски.

 

Ово је већ деветнаести пут да Костолац прославља Светог Прокопија као своју славу. Наиме, када је Црквена општина Нови Костолац почела 2001. године са зидањем цркве, предложила је и иницирала да Костолац прославља овог свеца, заштитника брака и породице.

 

Прочитано 2541 пута
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1127
Јуче2911
Ове недеље9773
Овог Месеца74782
Укупно3629370

Ваша IP адреса је: 44.204.204.14 четвртак, 28 март 2024 09:13
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd