srzh-CNenfrdeitjaru
четвртак, март 28, 2024
Чланци поређани по датуму: мај 2022

Друга фаза изградње фекално – канализационе мреже у костолачким насељима приводи се крају, будући да је реализовано око 70% радова.

Овом другом фазом фекалном канализационом мрежом покривене су следеће улице у костолачком насељу Дидино село и то улица Бате Живојиновића, Радоја Домановића, Алексе Шантића и улица Ивана Косанчића.

У наредном периоду следи изградња фекално – канализационе мреже и у улици Станоја Главаша, Козарачкој улици 2. део, локација код гробља и Партизанско сокаче.

 

Објављено у Вести

Извођење радова на реализацији 1. фазе изградње топлификационе мреже ка селу Острово, као и костолачком насељу Плажа и насељу Виногради, одвијају се по унапред предвиђеном плану и динамици.

До сада топловод је постављен у дужини од 450 метара, а након завршетка радова у Колубарској улици радови се одвијају у улици Хајдук Вељковој у правцу ка улици Јована Дучића ка насељу Плажа.

Крајем прошле године започета је реализација једне од највећих и најважнијих капиталних инвестиција, изградња топлификационе мреже ка селу Острову у дужини од 700 метара, чија је укупна вредност 36 милиона динара. Мештани овог села скоро 35 година чекају реализацију овог пројекта.

Поред села Острово, топлификационом мрежом биће покривена и насеља Плажа и Виногради и у наредним годинама око 300 домаћинстава могу да очекују своје прикључке.     

Подсетимо се, Град Пожаревац је у 2021. години издвојио средства у износу од 50 милиона динара из буџетског фонда за заштиту животне средине за 1. фазу прикључног топловода села Острово.

 

Објављено у Вести

У понедељак, 16. маја,  обележен је дан Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“. Директорка школе Нела Алексић је поздравила присутне и поделила захвалнице социјалним партнерима и пријатељима школе, а затим је отпочео програм под називом „Младост, лепота, наука“ који су припремили ученици школе у сарадњи са својим професорима. Након пригодног програма подељене су захвалнице професорима поводом јубиларних година радног стажа.

Испред Градске општине Костолац свечаности су присуствовале Милена Церовшек, председница Скупштине, Маријана Божић, чланица Већа и Маја Здравковић, помоћница председника.

 

Објављено у Вести

На костолачком аеродрому, 15. маја 2022. године, одржано је друго ревијално такмичење у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Организатор такмичења је Центар за културу "Kостолац" у сарадњи са Параглајдинг клубом "Бели орлови" из Пожаревца, а покровитељ је Градска општина Kостолац.

Такмичење је отворила чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић. Испред организатора, нешто више о правилима и пропозицијама такмичења рекао је Иван Николић представник ПK “Бели орлови” из Пожаревца.

На ревијалном такмичењу учешће је узело 25 такмичара из 4 клуба: ПK “Бели орлови” Пожаревац, KВС “ Kошава” Београд, СПK “Беркут” Вршац, и АK “Јат” Београд.

Појединачна конкуренција:

  1. Место, Павел Покорацки - KВС Kошава Београд
  2. Место, Димитрије Малетић - KВС Kошава Београд
  3. Место, Слободан Малетић - KВС Kошава Београд
  4. Место, Драган Благојевић - ПK Бели орлови Пожаревац
  5. Место, Мирослав Марјановић - ПK Бели орлови Пожаревац

 

Тимска конкуренција:

  1. Место, Kошава - Београд
  2. Место, Бели Орлови - Пожаревац
  3. Место, Јат – Београд

 

Пехаре и медаље најбољима уручиле су директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц и чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, а сви учесници добили су захвалнице за учешће у такмичењу.

Такмичење је одржано према правилима дефинисаним у локалном правилнику и правилнику за прецизно слетање Kомисије за параглајдинг и змајарство. Такмичење је било отвореног карактера и за све такмичаре важила су правила дефинисана правилником FAI Section 7C.

 

Објављено у Вести

Уз ломљење славског колача и паљење свеће у просторијама костолачког Фудбалског клуба „Рудар“ на стадиону „Бора Бека“ обележена је слава клуба Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин и колачар био је Дарко Грубетић,, заменик председника Градске општине Костолац, који је славу предао Бојану Павловићу, председнику ОПК "Рудар 1933" Костолац.

 

Овом приликом, господин  Грубетић, упутио је честитке свим члановима Фудбалског клуба „Рудар“, пожелевши им пуно нових спортских успеха и да у пролећној сезони остваре што бољи пласман, односно прво место на табели, обзиром  да се улаже огроман труд и рад.

 

Фудбалски клуб „Рудар“ Костолац своју славу обележио је скромно, уз присуство најужег руководства.

Објављено у Вести

Ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца Душан Тодоровић, Лука Живановић, Богдан Михајловић и Давид Живановнић су ове школске године на Републичком Првенству из спортске гимнастике освојили прво место и тиме обезбедили пут на Светско школско првенство, које ће бити одржано у Француској у периоду од 14. до 22. маја 2022. године. Због спречености наставника Предрага Милутиновића, децу ће водити председник клуба „СО Партизан“ Костолац, Александар Шаманц.

         Поводом одласка одржан је пријем у кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског. Поред председника, пријему је присуствовала председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек и чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић. Овим поводом Градска општина Костолац припремила је поклоне, како за тренера, тако и за младе гимнастичаре, а поклоне су уручили председник Крстаноски, председница Скупштине Милена Церовшек и чланица Већа Маријана Божић. Овом приликом челници Градске општине Костолац пожелели су пуно среће, успеха и што бољи пласман младим гимнастичарима на предстојећем Светском првенству.

Објављено у Вести

У улици Николе Тесле ускоро ће наши најмлађи суграђани добити ново, потпуно санирано дечије игралиште са комплетно новим мобилијарима. Дечије игралиште ИП 200 чиниће кула, платформа, степениште, тобоган, заштитни панели, љуљашка са два седишта, клацкалица, њихалице и пластични пањићи, на коме ће у складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта бити постављена тартан подлога на површини од 90 метара квадратних.

Радови су увелико у току, а Градска општина Костолац за уређење овог дечијег игралишта са новим реквизитима издвојила је средства у вредности од 2,9 милионa динара.

 

 

 

Објављено у Вести

Деветог маја 1945. године, капитулацијом нацистичке Немачке, окончан је Други светски рат. Тај датум се у Србији и широм Европе слави као Дан победе. Овај значајан датум српске историје обележен је и у Пожаревцу на простору Спомен парка Чачалица,  полагањем венаца крај Спомен костурнице погинулим борцима Црвене армије и Споменика стрељаним родољубима.

 Венце су положили представници Амбасаде Руске Федерације, Браничевског управног округа, Града Пожаревца, Градске општине Костолац, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, СУБНОР-а, Друштва за неговање ослободилачких ратова Србије 1912- 1918. године, Удружења потомака ратника 1912 - 1920. године, Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“, градских одбора Српске напредне странке,  Социјалистичке партије Србије, Покрета Влаха Србије и Доста је било.

 Испред Градске општине Костолац венце су положили председник Серџо Крстаноски, председница Скупштине Милена Церовшек и начелница Управе Ана Тишма.

 

Објављено у Вести

Данас, 6. маја, Црква Светог Георгија у Селу Костолцу прославља своју славу. Тим поводом председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упутио је честитку:

„Свештенику Петру Ражићу, овогодишњем домаћину и колачару, председнику Савета Месне заједнице Села Костолац Малиши Аћимовићу, као и свим мештанима Села Костолца честитам данашњи празник са жељом да Светог Георгија, Ђурђевдан, славе још дуго година у здрављу, срећи и благостању.“

 

Објављено у Вести

Током ове недеље започети су радови на уређењу комплетног комплекса дечијег игралишта у улици Стевана Немање у Костолцу, на коме ће у складу са Правилником о безбедности  дечијих игралишта бити постављена тартан подлога на површини од 250 метара квадратних. Дотрајале справе биће замењене новим реквизитима са најмодернијом опремом. Најмлађи суграђани уживаће играјући се на дечијем игралишту са кулом, платформама, степеништем, пењалицама, тобоганима, заштитним панелима и украсним фигурама. Целокупни комплекс реквизита употпуниће и љуљашке са два седишта која имају заштитну рампу, љуљашке са седиштем које се састоји од круга причвршћеним ланцима за главну конструкцију, клацкалице направљене од челичне конструкције, пањићи и њихалице. Такође, биће постављени и мултифункционални полигони које чини спајдер пењалица која се састоји од челичне конструкције и плетеног канапа. Висина пењалице износи 2,2 м, а дужина исте 2 м. Други ниво је мост који је полукружног облика са оградом која се састоји од канапа. Затим још један од мултифункционалних полигона чине висећи троугаони кругови за провлачење који су са 3 стране причвршћени канапом.

Градска општина Костолац је за уређење дечијег игралишта у улици Стевана Немање издвојило укупно 5,6 милиона динара.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3953
Јуче2911
Ове недеље12599
Овог Месеца77608
Укупно3632196

Ваша IP адреса је: 54.167.52.238 четвртак, 28 март 2024 22:03
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!