srzh-CNenfrdeitjaru
ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИЛИ КОСТОЛАЧКИ ИНФОКУТАК

ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИЛИ КОСТОЛАЧКИ ИНФОКУТАК

Градску општину Костолац и просторију костолачког Инфокутка, у среду 21.фебруара,  обишла је помоћница министра за туризам и омладину, Ивана Антонијевић…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ЧЕСТИТА ГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ЧЕСТИТА ГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Драги грађани, Градска општина Костолац Вам упућује срдачне честитке поводом 15. фебруара – Дана државности Републике Србије. Нека нас овај датум…

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ МАКСИМА ИСПОВЕДНИКА У КОСТОЛЦУ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ МАКСИМА ИСПОВЕДНИКА У КОСТОЛЦУ

Поводом црквене славе Светог Максима Исповедника руководство Градске општине Костолац упућује срдачне честитке старешини цркве, протојереју Дејану Лазаров, овогодишњим домаћинима …

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ МАКСИМА ИСПОВЕДНИКА У КОСТОЛЦУ

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ МАКСИМА ИСПОВЕДНИКА У КОСТОЛЦУ

Драги суграђани, у суботу 3. фебруара  костолачка Црква Светог Максима Исповедника прославља своју славу. Свету архијерејску Литургију ће служити Његово…

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ У КОСТОЛЦУ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ У КОСТОЛЦУ

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Браничевског Господина Игнатија, под покровитељством Српске Православне црквене општине Нови Костолац и Градском општином Костолац,…

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ПОВЕЉА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ПОВЕЉА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

Комисија за доделу повеља и награда Градске општине Костолац објављује јавни позив за достављање предлога за доделу повеља Градске општине Костолац поводом 29.…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
уторак, 21 април 2015 07:43

Преко пројекта до посла

У петак 17. априла одржана је конференција за медије на којој је Градска општина Костолац представила два пројекта која су одобрена и која ће бити финансирана од стране Министарства омладине и спорта РС, а то су пројекат „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ и пројекат „СВЕЖ ПОЧЕТАК“. О пројектима говорили су Иван Савић, председник Градске општина Костолац, Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, Александра Ђорђевић, шеф сектора за локални економски развој града Пожаревца, затим, Горан Несторовић, директор костолачке Техничке школе, Соња Мирић, директорка пожаревачке филијале Националне службе за запошљавање, Слободан Гајић, директор Привредног друштва „ПРИМ“ Костолац и Филип Ракић, директор Привредног друштва „РИО“ Костолац. Конференцији су присуствовали и Ненад Марковић, председник Скупштине Градске општине Костолац, Саша Павловић, заменик председника Градске општине Костолац, као и Срђан Радовановић, члан градског Већа града Пожаревца. Носиоци пројекта „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ и „СВЕЖ ПОЧЕТАК“ су град Пожаревац и Градска општина Костолац у сарадњи са Привредним друштвом „ПРИМ“ Костолац, Привредним друштвом “РИО“ Костолац, Техничком школом са Домом ученика „Н. Тесла“ Костолац, Пољопривредном школом са Домом ученика „С. Маринковић“ Пожаревац и Националном службом за запошљавање - филијала Пожаревац. Реализацијом ових пројеката биће запослено 40 младих људи старости до 30 година.

 

Иван Савић, председник Градске општине Костолац, отворио је ову конференцију и изразио захвалност свима на указаној помоћи приликом израде пројеката „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ и „СВЕЖ ПОЧЕТАК“, који су одобрени од стране Министарства омладине и спорта, а којима су град Пожаревац и Градска општина Костолац преко Канцеларије за младе града Пожаревца учествовале на конкурсу:

„Пројекат „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ обухватиће 40 људи, старости до 30 година, који ће бити обучени за заваривање и свако од њих добиће сертификат. Вредност пројекта износи 2.678.766 динара, а реализација ће трајати током шест месеци кроз теоријску и практичну обуку у Техничкој школи „Никола Тесла“ из Костолца и Привредном друштву „ПРИМ“ Костолац. Од 40 полазника, 30 оних који буду успешно завршили обуку наћи ће своје место у Привредном друштву „ПРИМ“ Костолац.


Пројекат „СВЕЖ ПОЧЕТАК“ реализоваће се у сарадњи са Привредним друштвом „РИО“ Костолац и Пољопривредном школом „С. Маринковић“ Пожаревац. Вредност пројекта је милион динара, а реализација ће трајати четири месеца. Под овим пројектом се подразумева добијање сертификата за 26 лица за производњу и аранжирање цвећа и производњу поврћа у затвореном простору. Након обуке, 9 најбољих имаће прилику да раде у Привредном друштву „РИО“ Костолац.


Посебну захвалност изражавам директорима Привредних друштава „ПРИМ“ и „РИО“ који су показали разумевање и потребу да помогну граду и Градској општини у запошљавању младих људи. Велику захвалност дугујемо начелнику Браничевског управног округа Александру Ђокићу, који је и иницијатор ових пројеката. Уз његову помоћ успели смо да учврстимо везе са Министарством омладине и спорта и да наши пројекти буду управо изабрани. Уз знање и искуство госпође Ђођевић наши пројекти су били у врху најбоље оцењених на овом конкурсу Министарства. Овом приликом огромну захвалност упућујем министру Вањи Удовичићу и тиму људи које предводи. Сада је на нама да у наредном периоду трајања пројеката покажемо озбиљност, да сарадници на пројектима покажу максимум озбиљности и да млади људи који буду пролазили ове обуке заиста стекну потребна знања и вештине.“

IMG 0139Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, овом приликом је истакао да су ови пројекти пример успешног рада. Такође је истакао да није мала ствар када се говори о запошљавању 40 младих људи и да се нада да ово нису последњи заједнички пројекти, већ да ће се сарадња наставити и у будуће и да ће бити још запошљавања младих.


Александра Ђорђевић, шеф сектора за локални и економски развој града Пожаревца, изнела је информацију да је конкурисало 99 пројеката, а да су прихваћени само 35, међу којима су се нашла и два пројекта о којима данас говоримо, „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ и „СВЕЖ ПОЧЕТАК“. Госпођа Ђорђевић је истакла да реализација пројеката започиње 20. априла и да сви заинтересовани, могу да се јаве када буде расписан јавни позив.


„У пројекту „СПОЈИ И ЗАВАРИ“ Техничка школа ће у оквиру своје проширене делатности, дакле, обуке заваривача, пружити комплетну теоријску и практичнну обуку, у сарадњи са Привредним друштвом „ПРИМ“ Костолац. Теоријска обука од 60 сати обавиће се у школи и држаће је лиценцирани професори, а Привредно друштво „ПРИМ“ Костолац, заједно са професорима Техничке школе, радиће на усавршавању полазника курса.“ – рекао је Горан Несторовић, директор Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ Костолац.
На конференцији говорила је и Соња Мирић, директорка Националне службе за запошљавање филијала Пожаревац, која је истакла да је ово први пут да у исто време постоји сарадња између њене установе, затим Браничевског округа, локалне самопураве, средњих школа и Привредних друштава, при изради и реализацији пројеката, а све у циљу запошљавања младих људи. Такође је истакла и да је на територији Градске општине Костолац евидентирано 870 активних незапослених лица, а од тога 41 % чине млади.


IMG 0149Слободан Гајић, директор Привредног друштва „ПРИМ“ Костолац, овом приликом је нагласио да нека занимања, као што је занимање заваривача, је у данашње време тешко наћи на тржишту. Даље је рекао да је Привредно друштво „ПРИМ“ Костолац одмах подржало идеју о пројекту „СПОЈИ И ЗАВАРИ“, јер је изузетно добра замисао и од великог значаја. Имајући у виду да је Привредно друштво „ПРИМ“ Костолац стара фирма по структури запослених, веома је важно припремати младе људе.

„Ови пројекти потврђују да локална самоуправа Градске општине Костолац, предвођена Иваном Савићем, и те како мисли на издвојена предузећа и још једном се показује да су издвојена предузећа неизоставан фактор и друштвено одговорни привредни субјекти у свему што се ради на локалном или републичком нивоу.


Привредно друштво „РИО“ учествује у пројекту „СВЕЖ ПОЧЕТАК“, у оквиру којег ће бити обучено 26 лица, у сарадњи са Пољопривредном школом са Домом ученика „С. Маринковић“ Пожаревац. Сви они добиће знања и вештине у производњи цвећа и поврћа у затвореном простору. Иначе, Привредно друштво „РИО“ већ је направило затворени пластеник, тако да имамо реалне потребе за таквим кадром.“ – истакао је Филип Ракић, директор Привредног друштва „РИО“ Костолац чиме је конференција била и завршена.

Прочитано 2174 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас720
Јуче2548
Ове недеље16947
Овог Месеца5436
Укупно3560024

Ваша IP адреса је: 44.210.77.73 недеља, 03 март 2024 07:35
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!