srzh-CNenfrdeitjaru
ОБАВЕШТЕЊЕ О АКЦИЈИ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

ОБАВЕШТЕЊЕ О АКЦИЈИ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Градска општина Костолац позива своје суграђане да се одазову акцији добровољног давања крви дана 23. марта, у времену од 12.00…

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ГОДИШЊИХ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ГОДИШЊИХ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА

У Градској општини Костолац данас су додељени уговори за доделу средстава финасирања годишњих програма редовних такмичарских активности у области спорта…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ЧЕСТИТА СВОЈИМ СУГРАЂАНКАМА 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ЧЕСТИТА СВОЈИМ СУГРАЂАНКАМА 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Поводом 8. марта, међународног Дана жена, Градска општина Костолац упућује најсрдачније честитке својим суграђанкама. 

ДЕЦА ИЗ ВРТИЋА "МАЈСКИ ЦВЕТ" ПОСЕТИЛА ГРАДСКУ ОПШТИНУ КОСТОЛАЦ ПОВОДОМ 8. МАРТА, ДАНА ЖЕНА

ДЕЦА ИЗ ВРТИЋА "МАЈСКИ ЦВЕТ" ПОСЕТИЛА ГРАДСКУ ОПШТИНУ КОСТОЛАЦ ПОВОДОМ 8. МАРТА, ДАНА ЖЕНА

Хвала вртићу "Мајски цвет" Костолац, на посети Градској општини.   Честитке и поклони које смо добили од наших најмлађих, поводом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ОТВАРА КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА МЛАДЕ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ОТВАРА КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА МЛАДЕ

У Костолцу, дана 07.03.2023. године, потписан је Меморандум о заједничкој сарадњи између Градске општине Костолац и организације ГИЗ, у вези са…

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗАПАДНЕ ТРИБИНЕ СТАДИОНА „БОРА БЕКА“ ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗАПАДНЕ ТРИБИНЕ СТАДИОНА „БОРА БЕКА“ ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ

Костолац, је 05.03.2023..године био домаћин 2. кола Куп такмичења ГФС Пожаревац. Домаћи Рудар 2001 играо је против екипе "Обилић" из Живице.…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 01 јун 2015 10:51

Усвојен завршни рачун Градске општине Костолац

 1. Донета Одлука о завршном рачуну Градске општине Костолац за 2014. годину;
 2. Разрешен и изабран један члан Већа Градске општине Костолац;
 3. Донето Решење о давању сагласности Кајак кану клубу за коришћење имена „Костолац“ у свом називу.

Десета редовна седница Скупштине Градске општине Костолац, одржана је у петак, 29. маја, а председавајући Скупштином Градске општине Костолац, Ненад Марковић, седницу је отворио у присуству седамнаест одборника Скупштине Градске општине Костолац и на самом почетку обавестио их је да је формиран нови одборнички клуб Демократске странке који чине Мирољуб Николајевић, као председник, Дејан Павловић заменик, и Владимир Вила. По усвојеном записнику са предходне седнице, отпочело се са радом по предвиђеном дневном реду.


Прва тачка о којој су разматрали костолачки одборници било је доношење Одлуке о завршном рачуну Градске општине Костолац за 2014. годину. Уводно излагање и образложење дала је Зденка Радосављевић, виши сарадник за послове извршења буџета Градске општине Костолац. Истакла је да су Одлуком о завршном рачуну буџета Градске општине Костолац за 2014. годину утврђени укупно остварени текући приходи и примања у износу од 123.880.000,00 динара, укупно извршени текући расходи и издаци у укупном износу од 124.315.000,00 динара, што значи да је утврђена негативна разлика у износу од 435.000,00 динара, односно буџетски дефицит у том износу. У биланску стања утврђена је укупна актива у износу од 45.120 хиљада динара и укупна пасива у износу од 45.120 хиљада динара. У билансу прихода и расхода утврђени су буџетски дефицит у износу од 435 хиљада динара који је покривен нераспоређеним вишком прихода из ранијих година у износу од 1.888 хиљада динара, тако да је утврђен кориговани вишак прихода, односно буџетски суфицит у износу од 1.453 хиљада динара. У извештају о капиталним издацима и финансирању утврђени су укупни издаци у износу од 44.667 хиљада динара. У извештају о новчаним токовима утврђени су укупни новчани приливи у износу од 123.880 хиљада динара и укупни новчани одливи у износу од 124.315 хиљада динара. Салдо готовине на почетку године у износу од 1.888 хиљада динара и салдо готовина на крају године 1.453 хиљада динара. Ову тачку дневног реда одборници Скупштине Градске општине Костолац усвојили су са 15 гласова „ЗА“.


На седници Скупштине Градске општине Костолац писмену оставку на место члана Већа, због превеликих обавеза, поднео је Слободан Гајић који је у међувремену именован за директора Привредног друштва „Прим“ Костолац. На предлог председника општине Ивана Савића за новог члана Већа, тајним гласањем, изабрана је Весна Љубисављевић испред владајуће коалиције у Костолцу окупљене око Српске напредне странке.


Последња тачка ове седнице била је давање сагласности Кајак кану клубу за коришћење имена „Костолац“ у свом називу, која је такође усвојена већином одборничких гласова.

 

Након завршене десете редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац, присутним медијима обратили су се Иван Савић, председник Градске општине Костолац и Ненад Марковић, председник Скупштине Градске општине Костолац. Председник Скупштине, Ненад Марковић, изнео је кратак осврт на протеклу седницу. Овом приликом, Иван Савић, председник Градске општине Костолац, коментарисао је на одборничко питање, односно упућене замерке од стране Бобана Огњановића, председника МЗ „Кленовник“ и говорио је о актуелним радовима у Костолцу:


„Није могуће да председник Савета Месне заједнице као и чланови, не знају шта се ради у њиховој Месној заједници. Сматрам да није нормално да председник Савета Месне заједнице не комуницира са Градском општином Костолац, Дирекцијом за изградњу града Пожаревца и директно са извођачем радова. Рекао бих да је то мало политичка игра представника Демократске странке који желе да остваре мало медијског простора, што на седницама Скупштине града Пожаревца, што на седницама Скупштине Градске општине Костолац. Ја то разумем и не замерам њима, али желим да им дам до знања да не могу да буду неми посматрачи, него да активно учествују, јер су их грађани изабрали да представљају своју Месну заједницу.


Циљ нам је да радови буду у континуитету рађени, да не дођемо у ситуацију да су нам нека подручја јако оштећена неким падавинама или лошим временским условима, те да се онда чека по неколико месеци да се то санира. Динамика извођења радова зависи од самог извођача радова и на основу склопљеног уговара. Уложили смо пуно напора да извођач радова започне што пре своју реализацију. Извођачи радова праве своју динамику према расположивости својих капацитета и материјала. Инсистирамо на томе да извођач радова буде стално присутан, да обавља своје обавезе и извршава оно што је уговорено.


У току су радови у Карађорђевој улици у Костолцу на реконструкцији цевовода у дужини од 2310 метара, ради се на замени азбесно-цементног цевовода са прикључцима, а извођач радова је ЈКП „Водовод и канализација“. За сада, саобраћај у том делу улице је мало отежан, а очекује се и још већи застој са проширивањем радова, али се мора издржати. Иначе, за реконструкцију пресвлачења Партизанске улице у Костолцу, спровођењем јавне набавке, изабрано је предузеће за путеве Пожаревац. Почетак радова се очекује током јуна месеца, а ова капитална инвестиција вредна је 32 милиона динара. Реконструкција улице ЈНА у селу Петка, почеће паралелно са реконтрукцијом Партизанске улице, а вредност ове капиталне инвестиције је 8 милиона динара. У току је јавна набавка расписана за извођење радова на ширењу топлификационе мреже у МЗ „Петка“ као и у Дидином насељу. Уколико све буде како смо планирали, очекујемо да радови почну током августа месеца“.

Прочитано 1970 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1856
Јуче2289
Ове недеље6340
Овог Месеца47980
Укупно2753180

Ваша IP адреса је: 3.239.6.58 среда, 22 март 2023 16:39
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd