srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно

Током 2019. и 2020. године Градска општина Костолац уложила је значајна средства за реализацију капиталних пројеката на проширењу топлификационе мреже на целој својој територији.

 

 

Радови  у Кобаловој улици у Селу Костолац, који нису завршени у предвиђеном року, с обзиром на епидемиолошку ситуацију изазвану корона вирусом, настављени су одмах након стицања повољних услова за даљи рад.

 

Радове на преосталом делу мреже у Селу Костолац, обишло је руководство Градске општине Костолац, председник Серџо Крстаноски, заменик председника Дарко Грубетић и чланови Већа Срђан Радовановић, Миладин Радомировић, Бајрам Морина, Милица Јовић и Маријана Божић.

 

 

Према речима председника Крстаноског, вредност радова је 13 милиона динара, а након завршетка радова, који се предвиђају за почетак децембра месеца, биће прикључено и преосталих 28 домаћинстава у Кобаловој улици, те ће, након 35 година, и овај део Градске општине Костолац у целости бити покривен топловодом. Када се радови буду завршили, дужина овог дела мреже износиће око 1700 метара. На овај начин, Градска општина Костолац ће завршити са реализацијом ових капиталних инвестиција, чија је укупна вредност 66 милиона динара, при чему је изграђено преко 4000 метара топлификационе мреже са преко 100 прикључака. Осим што су грађани добили све погодности коришћења даљинског грејања, уједно је и смањено загађење које настаје грејањем путем индивидуалних ложишта.

 

 

Господин Крстаноски, овом приликом  подсетио је да су током 2019. године завршени радови на топлификационој мрежи у кругу костолачке пијаце. Захваљујући овој инвестицији, даљинско грејање су добили сви локали и објекти у кругу пијаце након 35 година. Такође, потсетио је и да су изведени радови на ширењу топлификационе мреже у Базенској улици, где је на мрежу прикључено 22 домаћинства. Даље је истакао да ово није крај капиталних инвестиција Градске општине Костолац, јер нам тек предстоје радови на капиталним пројектима изградње фекалне канализације и водоводне мреже у Костолцу крајем 2020. и током 2021. године, као и изградња топлификационе мреже у селу Острово, са циљем да сви грађани на територији Градске општине Костолац буду прикључени на водоводну мрежу, фекалну канализацију и систем даљинског грејања, те да се на тај начин целокупна територија Градске општине Костолац покрије комуналном инфраструктуром.

 

Председник Крстаноски је такође истакао да ће у наредном периоду бити започети радови на уклањању надвожњака у центру града, који представља велики безбедносни ризик за грађане.

 

 

 

Објављено у Вести

У Градској општини Костолац наставља се са реализацијом пројекта реконструкције и формирања новог дрвореда.

 

Радове на садњи младих садница данас су обишли челници Градске општине Костолац, председник Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заменик председника Дарко Грубетић, чланови костолачког Већа Срђан Радовановић, Миладин Радомировић, Милица Јовић, Маријана Божић, Бајрам Морина, помоћница председника Маја Здравковић, као и власник предузећа „Биодекор“ из Београда, Славко Божић.

 

Прва фаза пројекта реализована је у пролеће ове године, када је на десет локација посађено више од 460 садница, укључујући и централни парк у Костолцу.  За почетак јесење садње стигло је око 200 садница, док се у наредном периоду очекује  још 800. План је да се у наредне две године посади више од 1.700 садница, у 20 улица, укључујући и два костолачка парка.

 

Према речима председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског циљ овог пројекта је заштита животне средине и здравља Костолчана:

 

Формирањем дрвореда добићемо зелену површину која ће обухватити око 60 посто костолачке територије, смањићемо загађеност ваздуха и улепшати град.  У наредних месец дана биће посађено више од 1.000 првокласних садница из Белгије“, најавио је, између осталог, Крстаноски.

 

Објављено у Вести

Четврта редовна седница Већа Градске општине Костолац одржана је данас у кабинету председника Крстаноског. Чланови костолачког Већа одлучивали су о девет тачака које су се нашле на дневном реду овог заседања. Између осталог, већници су разматрали и једногласно усвојили предлог за измену Плана јавних набавки Управе Градске општине Костолац за 2020. годину, као и предлог одлука о покретању поступака јавних набавки у складу са усвојеном изменом Планa.

 

 

Седницом је председавао Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, а поред председника седници су присуствовали Дарко Грубетић, заменик председника и чланови Већа Милица Јовић, Маријана Божић, Срђан Радовановић, Бајрам Морина и Миладин Радомировић. Такође заседању Већа присуствовале су и Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, Маја Здравковић, помоћница председника и Анђелија Миливојевић, начелница Управе Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

У циљу заштите животне средине и здравља становништва, Градска општина Костолац интензивно ради на решавању проблема депоније пепела, са којим се већ дуги низ година суочава.

У просторијама Градске општине Костолац, у уторак, 20. октобра, презентован је пројекат предузећа ВИБ-ПЛАМ доо са својим партнерима, Факултететом за примењену екологију „Футура“ који је у саставу Универзитета Метрополитен. Презентацији су присуствовали Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, његов заменик Дарко Грубетић, чланови Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић, Маријана Божић, Милица Јовић и Бајрам Морина, као и представници ЈП ,,ЕПС“ – Огранак ТЕ-КО Костолац.

Циљ овог пројекта је санација депоније пепела који остаје у процесу производње термоелектране Костолац, а у складу са највишим европским стандардима. Наиме, поменуто предузеће са својим партнерима већ је реализовало низ пројеката који су показали изузетну ефикасност у спречавању ширења пепела и његову трајну стабилизацију.

Објављено у Вести

У оквиру српско – руских комеморативних свечаности, данас су на Чачалици, крај Спомен костурнице војницима Црвене армије који су страдали за ослобођење Пожаревца и читавог краја, као и Споменика родољубима, страдалим током фашистичке окупације, венце положили министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

 

Почаст погинулим борцима одали су и представници амбасаде Руске федерације, Белорусије, Браничевског управног округа, Града Пожаревца, Градске општине Костолац, Полицијске управе Пожаревац, Удружења потомака ратника Србије 1912 – 1920. године, СУБНОР-а, Српског козачког савеза и Градског одбора Српске напредне странке.

 

Испред Градске општине Костолац комеморативних свечаности присуствовали су Милена Церовшек, председница Скупштине и Дарко Грубетић, заменик председника, и венце положили палим борцима и страдалим цивилима.

Објављено у Вести

Поводом обележавања 15. октобра, Дана ослобођења Пожаревца у Првом и Другом светском рату, Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, упутио је четитку руководству и грађанима Града Пожаревца и истакао:

 

„Град Пожаревац данас обележава један од најзначајнијих датума, 15. октобар, дан када је Пожаревац ослобођен од Аустроугарске, Немачке и Бугарске у Првом светском рату, а од Немачке и њених савезника у Другом светском рату. Животи који су дати за ослобођење од окупатора и херојског пожртвовања бораца пожаревачког краја у трагичним ратовима, како тада, тако и данас залог су за нашу слободу. Зато им дугујемо вечну захвалност.“

 

Дан ослобођења Пожаревца у Првом и Другом светском рату, обележен је полагањем венаца и одавањем поште у част погинулим херојима. Венци су положени крај Споменика српском војнику у Косовској улици и монумената у Спомен парку „Чачалица“ – Спомен костурнице војницима Црвене армије који су страдали за ослобођење Пожаревца и читавог краја, као и Споменика родољубима, страдалим током фашистичке окупације.

 

 Међу бројним делегацијама, венце су положили и представници Градске општине Костолац, председник Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек.

 

Објављено у Вести
четвртак, 15 октобар 2020 13:07

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У ГЕНЕРАЦИЈИ

Градска општина Костолац је и ове године наградила најуспешније ученике генерација, најуспешније спортисте и најангажованије ученике костолачких школа на оствареним резултатима у досадашњем образовању, будући да су за просперитет сваког друштва, најважнији млади, поготово они који су најуспешнији у својим областима.

 

У костолачком Дому културе у уторак, 13. октобра, на Дан ослобођења Костолца у Другом светском рату, уприличена је свечана додела награда за најуспешније ученике костолачких школа „Ђак генерације“ и „Спортиста генерације“ за школску 2019/2020 годину.

 

Награђено је укупно 7 ученика основне и средње костолачке школе, а награде су уручили Серџо Крстаноски, први човек костолачке општине, Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, Дарко Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац и Далибор Илић, заменик председнице костолачке Скупштине. Овогодишњи ђаци генерација награђени су новчаним ваучером у износу од 70.000,00 динара. Награде „Ђак генерације“ за школску 2019/2020 годину додељене су Јани Димитрић, ученици генерације Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и Матеји Јанковићу, ученику генерације Техничке школе са Домом ученика. За изузетан успех и постигнућа у области спорта уручене су новчане награде у износу од 35.000,00 динара и то Ивану Вукославовићу, спортисти генерације костолачке Основне школе и Ненаду Ђокићу, спортисти генерације костолачке средње Техничке школе.  Градска општина Kостолац води рачуна и о будућим перспективним младим људима који ће својим ангажовањем и способношћу допринети развоју ове општине. У Основној школи „Јован Цвијић“ Костолац за школску 2019/2020 годину издвојила су се два најангажованија ученика и то Марко Миленковић и Сара Миловановић, док је награда за најангажованијег ученика Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ додељена Тамари Гајић. Градска општина Костолац је за ове младе и перспективне људе обезбедила лаптоп рачунаре, под спонзорством Cafe bar-а „MDS“ и Пицерије „Галија“.

 

Током свечаности, присутнима се обратила Милена Церовшек, председница Скупшине Градске општине Kостолац, која је уједно и председница Kомисије за доделу повеља и награда Градске општине Kостолац. Председница Церовшек честитала је награђеним ученицима на постигнутим резултатима и додала:

 

„Додела награда била је планирана да се одржи у оквиру Свечане академије уочи градске славе, Светог Великомученика Прокопија, али је због епидемиолошке ситуације изазване вирусом Covid-19, а у циљу заштите здравља додела одложена за 13. октобар, дан када Костолац обележава један од најважнијих датума у историји града.“  - истакла је између осталог, Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Поводом Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату, 13. октобра, представници ове Градске општине одали су почаст жртвама палим у име мира и слободе. По традицији, положили су венце на Спомен обележју у Селу Костолцу и подсетили на тешку борбу и бројне жртве народноослободилачког војевања.

            Том приликом су се окупљенима обратили председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председник Месне заједнице Села Костолац, Љубиша Станојловић.

,,Чувамо сећање и уз неизмерну захвалност окупљамо се пред Спомен обележјем палим борцима у Првом и Другом светском рату. Тринаести    октобар је историјски дан и никада се не сме заборавити, јер су наши храбри преци дали животе за слободу отаџбине и будућих поколења. Дугујемо им вечну захвалност и на данашњи дан одајемо почаст свим палим борцима и жртвама Другог светског рата.“ – између осталог рекао је председник Крстаноски пред Спомен обележјем у Селу Костолцу.

 

Испред Месне заједнице Села Костолац, присутнима се обратио и Љубиша Станојловић:

 

 

,,На данашњи дан, пре 76 година, ослобођен је Костолац уз помоћ Народноослободилачке војске Југославије и Совјетске армије, под командом маршала Толбухина. Вођене су тешке борбе јер је овде било рударско место и јако упориште немачких снага, један од јачих гарнизона у овом крају. Наша земља је имала два антифашистичка покрета и сваки је дао допринос борби и има своје место у историји. Они су гинули да би ми данас живели у слободи. Слава им и вечна захвалност.“

 

 

Потом су венце положили председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, председник Месне заједнице Село Костолац Љубиша Станојловић и одборник у Скупштини Градске општине Костолац, Небојша Станојловић.

 

Објављено у Вести

,,У име Градске општине Костолац и у своје лично име, својим суграђанима упућујем најискреније честитке поводом 13. октобра, Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату.

Овај историјски датум морамо чувати од заборава јер представља нашу слободарску традицију. Слава припада палим борцима, нашим прецима који су своје животе дали за слободу отаџбине и за слободу будућих поколења. Зато данас, уз пригодну свечаност и на достојанствен начин, одајемо почаст браниоцима Костолца полагањем венаца на спомен обележју у Селу Костолцу.“ – истиче Серџо Крстаноски, први човек Градске општине Костолац, честитајући грађанима 13. октобар, Дан ослобођења у Другом светском рату.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2068
Јуче3828
Ове недеље5896
Овог Месеца47081
Укупно3601669

Ваша IP адреса је: 44.213.80.174 уторак, 19 март 2024 12:58
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!