srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно
субота, 30 јануар 2021 18:43

ДАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

Свечаном седницом Скупштине у Костолцу је обележен Дан Градске општине основане пре 11 година. У другу деценију постојања ГО Костолац ушла је са завидним резултатима и низом припремљених пројеката за даљи развој комуналне и путне инфраструктуре у Костолцу и селима попут изградње топлификационог система и водовода за село Острово и реконструкцију топловода у Старом Костолцу.

 

Празник је Костолчанима честитала председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек напоменувши да је поносна што живи и ради у сложној мултиконфесионалној и мултиетничкој средини.

 

Председник Градске општине Серџо Крстаноски је обраћајући се на свечаној седници Костолчанима навео  да је година јубилеја била изузетно тешка за рад, али да су заједничким напорима решавани, од оних које је у здравству донео корона вирус до свакодневних везаних за квалитетнији стандард и живот грађана. Крстаноски је најавио скори почетак уклањања моста и изградњу модерне улазне саобраћајнице у Костолац.

 

Свечаној седници Скупштине ГО Костолац, поред одборника и чланова Већа присуствовали су и градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине Предраг Мијатовић, као и представници „ТЕ-КО Костолац“, издвојених костолачких предузећа и привредних друштава, установа и школа.

 

Подсећајући да га место рођења и живот везују за ову градску општину, градоначелник Пожаревца, Саша Павловић је честитао празник и рекао:

 

-Више од обновљених и направљених улица, путева, фасада, комуналне инфраструктуре и еколошких пројеката, значајна је чињеница да сте успели да пробудите и уједините дух Костолчана који заједно желе да праве боље сутра за себе и своје породице и комшије.

 

Повељу Ђорђе Вајферт – Вајфертов жиг и печат“  која се додељује поводом Дана Градске општине за образовање и уметност завредели су ове године Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ и  Јелена Ђорђевић, наставница музичке културе у Основној школи „Јован Цвијић“. Повељу је директору др Горану Несторовићу уручила председница Скупштине Милена Церовшек, а Јелени Ђорђевић,  председник ГО Серџо Крстаноски.

 

Објављено у Вести

Свечана седница Скупштине ГO Костолац поводом обележавања Дана Градске општине Костолац

Објављено у Вести

Свим ученицима костолачких школа, просветним радницима и запосленима у систему образовања честитам данашњи празник, школску славу Светог Саву. Желим да ученицима ђачко доба и дани проведени у школским клупама буду испуњени осмесима, успесима и да свакодневно напредују и стичу нова знања.

 

Захваљујући народном учитељу и просветитељу Светом Сави постављени су темељи савременом школству, што представља трајну цивилизацијску тековину, која нас подсећа да је улагање у младе и брига о њима сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва.

 

Срећна вам школска слава Свети Сава и овај празник проведите у добром здрављу и расположењу.“ – истиче први човек Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, честитајући данашњи празник ученицима и свим просветним радницима.

Објављено у Вести
петак, 22 јануар 2021 22:11

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У КОСТОЛЦУ

На пункту костолачког Дома здравља, прву дозу вакцине кинеског произвођача против вируса Covid-19, данас је примио Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, а ускоро ће вакцину примити и остали челници костолачке локалне самоуправе.

 

Овом приликом председник Крстаноски упутио је позив својим суграђанима, нарочито грађанима старијим од 65 година, здравственим и просветним радницима, запосленима у војсци и полицији, као и осталим ризичним групама, да се одазову на имунизацију, како би заштитили себе и друге и спречили даље ширење вируса.

 

Грађани се могу пријавити на више начина – путем интернета преко сајта е-управа  и преко кол центра на број 0800222334, од 8 до 20 сати сваког дана. Више информација везаних за вакцинацију грађани могу добити на телефоне 064/8158280 и 064/8158278 у Дому здравља Пожаревац и 064/8158277 у костолачком Дому здравља, а број за заказивање вакцинације грађана са подручја Градске општине Костолац је 064/8975874, од 09 до 19 сати сваког дана.

 

Објављено у Вести

Главни приоритети у градској општини Костолац током 2020. године, поред израде пројектне документације биле су и 2 капиталне инвестиције, а то су Изградња фекалне канализације са две фц станице у 17 улица као и уклањање надвожњака ауто-моста после 40 година. Настављен је и пројекат формирања дрвореда. У 2021. планира се уклањање надвожњака и изградња саобраћајнице са кружним током, изградња топлификационе мреже у насељу Острово, изградња фекалне канализације и изградња водоводне мреже у Костолцу истиче председник ГО Костолац Серџо Крстаносрки у новогодишњем интервјуу за радио Boom93.

Прочитајте више...

Објављено у Вести

Настављајући са ефикасним радом, Веће Градске општине Костолац одржало је и прву ванредну седницу на самом почетку Нове 2021. године. На овом заседању костолачки већници разматрали су и једногласно усвојили План јавних набавки Управе Градске општине Костолац за 2021. годину. Све информације о Плану јавних набавки налазе се на порталу јавних набавки Републике Србије.

Објављено у Вести
среда, 06 јануар 2021 11:31

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ

„Православним верницима који Божић прослављају по јулијанском календару, као успомену на дан рођења Исуса Христа, сина Божијег, честитам предстојећи празник са жељом да најрадоснији дан у хришћанству проведу уз своје најближе, породицу и пријатеље. Нека дан Христовог рођења грађанима Градске општине Костолац донесе добро здравље,  много среће, радости и љубави, да празничне дане прославе у  Божијем миру и благостању, у духу наших најлепших верских обичаја и традиције.

Због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, ове године неће бити организована традиционална прослава Бадње вечери у цркви Светог Максима Исповедника, а у циљу заштите здравља. Уверен сам да ћемо током 2021. године победити ову недаћу, те да ћемо успети да се вратимо у редовне токове живота.

Божићни и благи дани су јединствена прилика за испољавање врлина, опроста и разумевања чиме човек бива ближи човеку и својим најближима. Драги суграђани, срећан Божић – МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ.” – наводи у својој божићној честитки Серџо Крстаноски, првог човека Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

„У име Скупштине Градске општине Kостолац и у своје лично име упућујем најискреније честитке свим православним верницима, који најрадоснији хришћански празник,  дан Христовог рођења, славе по јулијанском календару.

Божић је празник мира и доброте и зато вам желим да га прославите у миру, добром здрављу и срећи, окружени својим најмилијима. Нека нам породице буду благословене децом, здрављем и благостањем, а да нам вера у боље сутра подари снаге да се за такву будућност заједно изборимо.

Мир Божји, Христос се роди!“ – наводи се у честитки председнице Скупштине Градске општине Kостолац, Милене Церовшек.

Објављено у Вести

Средином прошле недеље у кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског уприличен је пријем најангажованије ученице Основне школе ,,Јован Цвијић“ Костолац, за школску 2019/2020. годину,  Саре Миловановић. Овом приликом председник Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, овој младој и перспективној ученици  уручили су награду за уложени труд и ангажовање током осмогодишњег образовања,  лаптоп рачунар.

Будући да су за просперитет сваког друштва, најважнији млади, поготово они који су најуспешнији у генерацији, Градска општина Костолац већ традиционално из године у годину, награђује најуспешније ученике генерација, најуспешније спортисте и најангажованије ученике костолачких школа на оствареним резултатима током образовања.

Подсетимо се, на Дан ослобођења Костолца у Другом светском рату, 13. октобра 2020. године, уприличена је свечана додела награда за најуспешније ученике костолачких школа за школску 2019/2020 годину, а награђено је укупно 7 ученика.

 Том приликом ђаци генерација награђени су новчаним ваучером у износу од 70.000,00 динара, а  награде „Ђак генерације“ додељене су Јани Димитрић, ученици генерације Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и Матеји Јанковићу, ученику генерације Техничке школе са Домом ученика.

За изузетан успех и постигнућа у области спорта уручене су новчане награде у износу од 35.000,00 динара и то Ивану Вукославовићу, спортисти генерације костолачке Основне школе и Ненаду Ђокићу, спортисти генерације костолачке средње Техничке школе.

Награђени су и најангажованији ученици и то у Основној школи „Јован Цвијић“ Костолац. За школску 2019/2020 годину издвојила су се два најангажованија ученика и то Марко Миленковић и Сара Миловановић, док је награда за најангажованијег ученика Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ додељена Тамари Гајић. Градска општина Костолац је за ове младе и перспективне људе обезбедила лаптоп рачунаре.

Објављено у Вести

Веће Градске општине Костолац је Нову 2021. годину започело радно. Већ првог радног дана у години одржана је осма редовна седница костолачког Већа.

 

 

Током заседања чланови Већа Градске општине Костолац  одлучивали су о тачкама које су се нашле на дневном реду ове седнице. Између осталог, већници су разматрали и једногласно усвојили предлог Годишњег плана јавних конкурса Градске општине Костолац за 2021. годину.

 

 

Седницом је председавао Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, а поред председника седници су присуствовали Дарко Грубетић, заменик председника и чланови Већа Милица Јовић, Маријана Божић, Срђан Радовановић, Бајрам Морина и Миладин Радомировић. Такође заседању Већа присуствовале су и Маја Здравковић, помоћница председника и Анђелија Миливојевић, начелница Управе Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1317
Јуче3828
Ове недеље5145
Овог Месеца46331
Укупно3600918

Ваша IP адреса је: 54.227.136.157 уторак, 19 март 2024 08:27
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!