srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек честитају васкршње празнике свим верницима који Васкрс славе по јулијанском календару.  

Честитку можете погледати кликом на слику која прати овај текст.

Објављено у Вести
четвртак, 29 април 2021 11:53

ПЕШАЧКА ЗОНА У КОСТОЛЦУ

Као и сваке године, део улице Боже Димитријевића у центру Костолца биће затворена за саобраћај, у циљу формирања привремене пешачке зоне. Саобраћај на овој локацији, који обухвата деоницу од Рударске до улице Николе Граонића, обуставиће се сваког дана од 18:00 до 04:00 часова. Овакав режим саобраћаја биће на снази од 01. маја до 31. августа текуће године.

Градско веће града Пожаревца, решавајући по захтеву Градске општине Костолац у вези затварања дела улице Боже Димитријевића између улица Рударске и Николе Граонића у Костолцу у периоду од 1.5. - 1.9.2021. године у термину од 18,00 - 04,00 часова, донело је Решење о формурању привремене пешачке зоне у делу улице Боже Димитријевића у Костолцу. 

Решење можете преузети и погледати кликом на овај ЛИНК. 

 

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац наставља са реконструкцијом и уређењем спортске инфраструктуре. Анализирајући стање спортских терена за мале спортове иза спортске хале, утврђена је потреба за замену старе и дотрајале ограде, те су започети радови на постављању нове панелне 3Д ограде у дужини од 400 метара. Ова пластифицирана панелна ограда поставља се на постојећим стубовима и то око свих терена за мале спортове, подразумевајући и терен са вештачком травом, кошаркашки, одбојкашки и тениски терен. Уз уградњу панелне 3Д ограде, радови обухватају и постављање три клизне капије, репарацију постојећих стубова, као и додавање нових где недостају. Ово је био један од приоритета како би млади и деца могли безбедно да се баве спортом.

У наредном периоду очекује се постављање гумиране тартан подлоге на поменутим теренима, те ће се ради очувања оштећења реконструисаних терена, новопостављена ограда закључавати у периоду од 00:00 – 07:00 часова.

Извођач радова је предузеће „Др 100ић“ доо из Костолца.

 

Објављено у Вести
понедељак, 26 април 2021 14:48

УСКРШЊА ДЕКОРАЦИЈА У КОСТОЛЦУ

Поводом највећег хришћанског празника Ускрса, деца из вртића ,,Мајски цвет“ са својим васпитачима, направила су живописне ускршње декорације у облику ускршњих јаја и зека од папира и стиропора. Захваљујући машти и креативности наших најмлађих суграђана ови украси улепшаће наш град у духу Ускршњих празника. Декорација је постављена  на платоу испред Градске општине Костолац и позивамо све малишане да са својим родитељима, бакама и декама обиђу плато испред Градске општине и погледају на који начин су њихови другари свима улепшали празнике.

 

Објављено у Вести

Током протеклих дана Градска општина Костолац изводила је радове на уређењу зелених површина у костолачким сеоским насељима. Извршено је кошење траве и чишћење травнатих површина у селима : Петка, Острово и село Костолац. У Петки је поред кошења траве у центру села, извршено и кошење траве у парку око споменика и око фудбалског терена и чишћење травнатих површина. У селу Костолац покошене су травнате површине у центру села, а у селу Острово покошене су и очишћење травнате површине у центру села и у дворишту цркве.

Градска општина Костолац спровела је ово пролећно уређење зелених травнатих површина у поменутим сеоским насељима како би се уредиле ове зелене површине пред предстојеће празнике и мештанима обезбедио леп и уређен простор.

 

Објављено у Вести

У суботу, 17. ариила, у времену од 09:00 до 17:00 часова,  пункт за вакцинацију у костолачком Дому здравља спроводи акцију имунизације свих  заинтересованих грађана Костолца, Петке, Кленовника, Острва и Села Костолца  без претходне пријаве. Грађанима су на располагању SINOFARM и ASTRA ZENECA вакцине.

Акција је организована како би се омогућило грађанима са подручја Градске општине Костолац да што једноставније и брже приступе вакцинацији и заштите се од вируса COVID-19.

Објављено у Вести

У уторак, 13.04.2021. ФК "ОПК Рудар 2001" из Костолца посетили су представници Градске општине Костолац, чланица већа задужена за спорт и културу Маријана Божић и помоћница председника Маја Здравковић. Испред Градског фудбалског савеза био је господин Владан Динић.

Домаћини су били председник клуба Милан Стевановић, Слађан Богдановић спортски директор и Владимир Влајовић шеф стручног штаба.

Господин Динић је честитао играчима на досадашњим резултатима и пружио им пуну подршку у наставку сезоне истакавши да је фудбалском клубу Рудар место у много вишем рангу такмичења.

Председник клуба Милан Стевановић представио је планове  за наредни период и захвалио се представницима Градске општине Костолац и Градског фудбалског савеза на подршци коју пружају.

Градска општина Костолац ће и даље подржавати рад  ФК "ОПК Рудар 2001" и трудити се да што више помогне. Очекују се нове инвестиције на стадиону "Бора Бека" како би се побољшали услови за рад свих чланова клуба, истакла је госпођа Божић.  

Објављено у Вести

У просторијама Дома културе у Кленовнику Служба кућног лечења Дома здравља Пожаревац данас је у времену од 08:00 до 11:30 часова спровела акцију вакцинисања заинтересованих мештана овог села. Грађанима је на располагању била  кинеска вакцина Sinofarm.

Овај привремени вакцинални пункт обишли су представници Града Пожаревца, чланови Градског већа Бојан Динић, Дејан Крстић и Милан Јовић, као и представници Градске општине Костолац, заменик председника Дарко Грубетић, члан Већа Срђан Радовановић и помоћница председника Маја Здравковић.

Влада Републике Србије и Министарство здравља су, у складу са глобалном пандемијом корона вируса као и повећаним интересовањем грађана, омогућили да се имунизација вакцинама за заштиту од вируса Covid-19 обавља и без претходне пријаве и на привременим пунктовима за вакцинацију у сеоским срединама, како би најугроженијем  најстаријем становништву вакцина била лакше доступна, а ову одлуку су као организатори акције, спровели у дело Град Пожаревац у сарадњи са Градском општином Костолац и Домом здравља Пожаревац.

О даљем току имунизације по сеоским насељима са подручја Градске општине Костолац јавност ће бити благовремено обавештена.

 

Објављено у Вести

У среду, 14. априла 2021. године, у времену од 8 до 11:30 часова, у Кленовнику ће се вршити вакцинација без претходне пријаве и заказивања. Детаљније информације можете видети на слици која прати овај текст.

Објављено у Вести

У оквиру плана и програма обиласка општина и градова, чланови Националног савета ромске националне мањине одржали су радни састанак са руководством Градске општине Костолац.

Посета општини имала је за циљ помоћ и подршку у спровођењу локалних мера за инклузију Рома, али и подршку приликом конкурисања за позиве домаћих и међународних организација.

Национални савет је представљала делегација коју су чинили председник НСРНМ Далибор Накић, председница Извршног одбора Пава Чабриловски, генерални секретар НСРНМ Дејан Влајковић и председник Културног центра Рома из Панчева Стеван Јовановић.

У име општине састанку су присуствовали председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, заменик председника Дарко Грубетић, члан Већа Бајрам Морина, као и педагошки асистент и координатор за ромска питања.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас628
Јуче3828
Ове недеље4456
Овог Месеца45641
Укупно3600229

Ваша IP адреса је: 54.242.75.224 уторак, 19 март 2024 04:20
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!